Qualcomm разкри кои смартфони са съвместими с нейната технология за

...
Qualcomm разкри кои смартфони са съвместими с нейната технология за
Коментари Харесай

Само един смартфон поддържа QuickCharge 4.0/4.0+ на Qualcomm



Qualcomm разкри кои смарт телефони са съвместими с нейната технология за бързо зареждане на акумулатора – QiuckCharge 4.0 и 4.0+. Интересното е, че все още такава поддръжка е осъществена единствено в едно устройство – геймърския модел RazerPhone.

QuickCharge 4.0+ бе показана в средата на 2017 година Производителите обаче не употребяват както нея, по този начин и QuickCharge 4.0. Причината за това евентуално е, че в устройствата би трябвало да се влагат по-скъпи и качествени съставни елементи.

Прочетете още: Смартфони на Huawei ще се зареждат за броени минути (видео)

Освен това технологията изисква комплектоване на продуктите със специфични зарядни устройства, които по-сложни и скъпи от своите аналози за QuickCharge 3.0. Именно тази по-стара технология е поддържана както от флагмански модели, както и от някои представители в междинния ценови клас.

Интересно е да се отбелжи, че по някои данни QuickCharge 4.0+ е поддържана в смарт телефона ZTE Nubia Z17. Той обаче не участва в листата на Qualcomm. Възможна причина за това е е, че макар хардуерната поддръжка в комплект с устройството се доставя елементарен QuickCharge 3.0 адаптор.

Разликата сред QuickCharge 4.0 и 4.0+ се състои в следното. Втората от изброените разрешава 15% по-бързо зареждане с 30% по-висока успеваемост – т.е. по-малко нагряване на акумулатора. В взаимозависимост от потенциала на батериите двете технологии могат да ги заредят на половина за 15-25 мин.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР