QatarEnergy подписа споразумение с корейската компания Hyundai Heavy Industries за

...
QatarEnergy подписа споразумение с корейската компания Hyundai Heavy Industries за
Коментари Харесай

Катар увеличава флота си за износ на газ

QatarEnergy подписа съглашение с корейската компания Hyundai Heavy Industries за създаване на 17 танкера за транспорт на газ, заяви " Ройтерс ".

Сделката е на обща стойност 3,9 милиарда $ (14,2 милиарда катарски риала), заяви катарската компания.

По този метод QatarEnergy стартира втората фаза на програмата за придобиване на кораби за транспорт на полутечен природен газ, която ще бъде ориентирана към логистиката на продуктите на новите промишлености за полутечен природен газ в Катар и Съединени американски щати, както и поддръжка за дълготрайната стратегия за възобновяване на флота от газовите танкери на компанията.

Първата фаза на програмата обгръща 60 кораба, които ще бъдат издигнати в корабостроителници в Корея и Китай .

Според резултатите от 2022 г.Катар излезе преди всичко в света по експорт на полутечен природен газ с индикатор 88 милиона тона или 114 милиарда кубически метра. м газ.
 Япония търси полутечен газ от Катар
Япония търси полутечен газ от Катар

Страната е мощно подвластна от вноса на нефт и газ

Емирството възнамерява да усили производството на газ от източната част на находището и построяването на четири нови линии на завода за втечняване на природен газ, които ще усилят производството на полутечен природен газ в страната до 2026 година до 110 милиона тона годишно . Очаква се новите мощности да влязат в употреба до края на 2025 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР