Pão de queijo е класическа бразилска закуска. Леки и въздушни,

...
Pão de queijo е класическа бразилска закуска. Леки и въздушни,
Коментари Харесай

Pão de Queijo – неустоимите бразилски хлебчета със сирене

Pão de queijo е класическа бразилска закуска. Леки и въздушни, с лют усет и лют усет на сирене и подправки. Всяка от питките при вярно подготвяне ще има леко хрупкава коричка и гальовен въздушен център.

Тази рецепта взехме „ назаем ” от, тъй като тя и шлагер в неговия ресторант в Ню Йорк . Това е идеалната закуска на две хапки с нотки на кайен и индийско орехче.

 
               

Необходимите съставки:

2 чаши настъргано сирене
(пармезан или пекорино романо)

2 огромни яйца

2 чаши брашно от тапиока

½ чаша екстра върджин зехтин

 ½ чаша пълномаслено мляко

½ чаша вода

щипка смляно индийско орехче

щипка пикантен червен пипер

сол

 

Начин на подготвяне:

Разбийте яйцата и сиренето в кухненски робот, до момента в който се образува гладка паста. Смесете сухите съставки в друга купа. Зехтинът, млякото и водата смесете в дребна тенджера и оставете да заври на приблизително висока температура, след което изсипете маслената примес в сместа от тапиока и разбийте с миксер на ниска скорост. Разбърквайте, до момента в който тестото стане безпрепятствено.

Добавете сместа от сирене и яйца, индийско орехче, кайен и черен пипер  и продължете да разбивате на ниска скорост за към 10 минути, до момента в който тестото стане неясно жълто. То би трябвало да се усеща леко лепкаво и влажно.

Прехвърлете тестото в  купа, покрийте с фолио и охладете най-малко за 2 часа.

Загрейте фурната до 180 градуса. Пригответе 3 огромни тави, покрити с хартия за печене.

Намажете леко ръцете си с масло и отделете от тестото части с размер на орех (около 1 супена лъжица). Разточете сред дланите си на топки. Поставете 16 до 18 Pão de queijo върху всяка тава на разстояние едно от друго.

Печете в авансово загрята фурна, всяка тава поотделно за към 20 минути, до момента в който се надуят и станат ярко златистокафяви. Сервирайте незабавно, до момента в който са топли.

 
               

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР