Путин използва пропагандните си медии като оръжие в информационната война,

...
Путин използва пропагандните си медии като оръжие в информационната война,
Коментари Харесай

Цензура и дезинформация: как Кремъл изопачава истината за войната в Украйна


Путин употребява пропагандните си медии като оръжие в осведомителната война, която се води и в този момент към събитията в Украйна. Но в ерата на обществените медии цялостен надзор над информацията към този момент не е вероятен.

В последните дни съветските медии демонстрират, която от ден на ден се разминава с действителността. На медиите даже им е неразрешено да употребяват понятието война - продължава да се приказва за „ специфична интервенция ".

Първоначално съветските държавни медии въобще не съобщаваха за жертви и загуби - макар многочислените свидетелства за това на очевидци, видеа и данни от украинската страна, от които въпреки всичко не всички биха могли да бъдат тествани. Междувременно обаче съветското министерство на защитата призна: имало убити и ранени, също така „ прочут дребен брой " съветски бойци били взети в плен. Точен брой не бе посочен.

„ Бомба с часовников механизъм "
Редакцията предлага
Както съобщи кореспондентът на ARD Демиан декор Остен, за Кремъл тиктака бомба с часовников механизъм, защото, когато кулата от се срине, съпротивата на руснаците по отношение на войната в Украйна може да нарасне още повече.

Поради това Русия затруднява достъпа до обществените мрежи като Facebook и Туитър. Междувременно от време на време е доста мъчно да се отварят фотоси и видеа на огромните платформи, в случай че липсват благоприятни условия за скриване на съветския IP-адрес, споделят пострадали руснаци пред „ Тагесшау ".

Известният съветски шоумен Максим Галкин, който поредно подлага на критика Путин, направи в Инстаграм изрично изявление срещу войната. Галкин има над девет милиона почитатели на тази платформа. След това излезе със известието, че е разкрил собствен канал и в Телеграм - в случай че се появят проблеми с Инстаграм. Това явно е реакция на.

Телеграм става все по-голям

И други съветски източници свидетелстват, че Телеграм добива все по-голяма значимост за приемането на информация за ситуацията в Украйна. Навремето каналът е основан точно с тази цел. Руснаците всеобщо пишат в своите профили във Facebook или Инстаграм, че към този момент могат да бъдат открити и в Телеграм.

Опозиционният вестник „ Новая газета " оповестява за упражнена цензура във връзка с фотография - проявлението на фотографията на погубен съветски боец било неразрешено. Сайтовете на опозиционни медии биват блокирани.

Същевременно от блокираха уеб страниците на редица съветски държавни медии като организация ТАСС, вестниците „ Коммерсант " и „ Известия ". След хакерската офанзива на уеб страниците на тези медии се виждаше антивоенен апел към жителите на Руската федерация „ да прекратят това безумство, да не изпращат синовете си и мъжете си на сигурна гибел ". „ Путин ни кара да лъжем... Тази война не е наша, да го спрем! ", приканиха хакерите.

Затруднен е достъпът до обществените медии

Тотален надзор на информацията към този момент е неосъществим

също беше недостъпна за известно време, а в този момент за влизането на уеб страницата ѝ би трябвало да се изчака, до момента в който антивирусна стратегия не откри, че не става дума за хакерско навлизане. Президентът Путин продължава да гледа на пропагандните си медии като на оръжие в осведомителната война, само че във времената на обществените медии тоталният надзор над информацията е съвсем неосъществим.

Най-вече младежите, израснали с интернет, които главно се осведомят оттова, от дълго време са се отвърнали от държавните пропагандни медии. От това произлиза и спор сред поколенията, както споделят руснаци пред „ Тагесшау ". Техните родители, дядовци и баби по този начин и не можели да схванат „ проукраинската " позиция на децата си.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР