Пустинният пейзаж на Южна Калифорния се изпъстри с хиляди оранжеви

...
Пустинният пейзаж на Южна Калифорния се изпъстри с хиляди оранжеви
Коментари Харесай

Пустинята разцъфна и NASA засне невероятната гледка от Космоса

Пустинният пейзаж на Южна Калифорния се изпъстри с хиляди оранжеви макове. Те са толкоз доста, че се виждат даже от спътниците на NASA, ситуирани в околоземната орбита.

Източник: NASA / U.S. Geological Survey

Снимката нагоре е направена на 14 април в Резервата на маковете в Каньона на антилопата, ситуиран в климатичната зона на пустинята Мохаве.

„ Цветята разцъфнаха след изобилните превалявания в Южна Калифорния през март и април 2020-а. Тази пролет в Ланкастър паднаха почти 27 см превалявания. Това е към 10 см над нормата. – написа NASA. – Допълнителният дъжд разреши на маковете да се задържат по-дълго от нормално, което от своя страна доведе до по-голям брой диви цвята по едно и също време. “ 

Източник: NASA Earth Observatory

Резерватът на маковете в Каньона на антилопата е ситуиран на повърхност от 7 кв км. „ Цъфтежът е друг всяка година “, написа Жан Рин от парка – Обикновено е през април, само че може да се случи когато и да е от средата на март до началото на май. “

„ В взаимозависимост от деня или даже часа, оранжевите лехи с цветя могат да се трансформират. Маковете разтварят своите венчелистчета през слънчевите интервали и наподобяват на огромно одеяло, покрило пейзажа. Когато е прохладно пък или хладно, се затварят “, допълват от NASA.

Снимка: Ben Chu / Shutterstock

Много от парковете в Съединени американски щати са затворени, само че в случай че проявявате интерес, можете да разгледате резервата онлайн от ТУК.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР