Искам да благодаря на постоянния представител на България в ООН

...
Искам да благодаря на постоянния представител на България в ООН
Коментари Харесай

Хайде, тате, към Съветския съюз

Искам да благодаря на непрекъснатия представител на България в Организация на обединените нации Лъчезара Стоева, че макар натиска, е удържала.

Не знам дали всички си дават сметка какъв брой съществено нагоре във властта е проникнало съветското въздействие, че да стигнем до там от вносители на резолюцията за геноцида в Сребреница от босненската сръбска войска, да се превърнем в страната, която оказва напън върху личния си представител да гласуваме " въздържал се ".

Господин Главчев, Вие сте длъжностен министър председател. Как си позволявате да изпращате инструкции, които опонират на цялата външна политика, позиция и изобщо на позиционирането на България в цивилизования свят?

Искам да изтъквам част от отговора на непрекъснатия ни представител в Организация на обединените нации до господин Главчев, в който тя отхвърля да се подчини на напътствията:

" Промяната на обществено декларирана и официализирана позиция (...), при изискване че не са настъпили никакви справедливи условия за това (...) е заключително краен акт, който би могъл да бъде пояснен единствено с външен напън и би донесъл тежки вреди на имиджа на България измежду интернационалната общественост. Би бил в несъгласие на отстояваните от нас евроатлантически полезности. "

Самият Вучич признава: " Надявах се на изненада от страна на България, разгадавам ви това за първи път. До последните 5 минути преди началото на съвещанието имах вяра, че България ще се въздържи ".

Вярвал бил. Не е вярвал. Натискал е министър председател на друга страна с дългата съветска пръчка.

Аз знам, че не е доста приятна тематиката да си приказваме по какъв начин цялата ни национална сигурност е пробита и действително непознати сили непосредствено са хванали ръката на Главчев и са подписали напътствието да гласуваме " въздържал се ", само че би трябвало да се приказва.

Трябва да се приказва. И давам обещание, че на следващия ден ще приказвам за демография, за обществени политики и обучение, както би трябвало да върша, тъй като това са ми тематиките, само че през днешния ден всички би трябвало да обърнем внимание, че служебният ни министър председател и цялото ръководство на страната се дирижира от друга страна.

Радев в Унгария, Главчев с Вучич, всичко става в действителност доста съществено.

Инак, фотосите ви със Столтенберг станаха супер, сътрудници. Много добре изглеждате всички. Браво, господин министър председател.

Навремето, кагато бях дребна, татко ми ме качваше на една надуваема лодка, влизахме в морето и аз започвах да крещя " хайде, тате, към Съветския съюз "

Та, тези, които нареждаха Главчев - сътрудниците от ГЕРБ и Движение за права и свободи - отново желая да ви попитам, вие накъде сте тръгнали с вашата надуваема лодка? Да знаем, просто.


Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР