Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра

...
Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра
Коментари Харесай

Коментар №1 на седмицата: Отговорът кога ще свърши коронавирусът и ще дойде старото нормално

Публикуваме най-четените и харесвани мнения тази седмица. Този коментар събра над 7 000 ваши прочитания в Actualno.com.

Наясно ли сте по кое време ще приключим с ковид като общество - в България, в Европа, по света? Ако не сте се замисляли, доста е просто - когато при темпото на живот преди 2020 година здравните системи устоят.
Изобщо не зависи от това какъв брой хора се заразяват - зависи от това какъв брой хора би трябвало да бъдат и могат да бъдат лекувани.
В края на предходната седмица тематиката " COVID-19 " още веднъж. Зададохме следния въпрос на Петър Велков - в случай че той беше министър председател на България, какво щеше да направи като политика на ръководство на коронакризата? Г-н Велков не пожела да се ангажира с политически коментар, само че аз ще го направя.
Изходната точка е точно тази - да издържи здравната система. Сигурният все още вид това да стане е да има задоволително на брой имунизирани. Защо ли - тъй като при всички приказки коя ваксина какъв брой % пази, има нещо неоспоримо - няма нито една думичка, че съществува ваксина, която да не оказва помощ да изкараш ковид леко - т.е. да не влезеш в болница! Затова и при огромно ваксинално покритие, ще караме по-леко и здравната система ще устоя.
Другият вид да устоя здравната система е посредством стягане и разхлабване на ограничения - затваряне и непозволяване да се върви тук-там, където се струпват доста хора. Това е ясно, че е мъка.
Така че е много просто - в случай че желаеме да няма " затваряне - отваряне ", би трябвало здравната система да издържи. Единственият все още фиктивен метод са имунизациите. Което общество не ги желае, ще се затваря и отваря, до момента в който не мине време и не разбере какво ще стане по натурален метод. Вероятно болестта ще затихне и по натурален път - единствено че въпросът е какъв брой време ще би трябвало, както и какъв брой жертви. Мисля си, че ще са доста.
Към днешна дата, към момента не сме 100% сигурни, че против тази болест е допустимо да се реализира групов имунитет по този начин, че вирусът да изчезне изцяло. Дали може или не, ще би трябвало да изчакаме още. Най-вече ще е ясно, в случай че доста хора почнат да се заразяват още веднъж, откакто са оздравели - най-малко към този момент за такова нещо още не се шуми.
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР