публикува мерките за зимния туристически сезон 2021/2022 на Министерството на

...
публикува мерките за зимния туристически сезон 2021/2022 на Министерството на
Коментари Харесай

Ако планирате почивка, запознайте се с противоепидемичните мерки за предстоящия зимен сезон в България

разгласява ограниченията за зимния туристически сезон 2021/2022 на Министерството на здравеопазването, които са съобразени с въведените в страната противоепидемични ограничения и са наложителни за използване от всички лица, извършващи активност в туристическите обекти , които са обекти с публично предопределение по смисъла на Закона за здравето, търговски обекти или други обекти.

Мерки в местата за настаняване и в заведенията за хранене и развлечения, прилежащи към тях или независими:

❄️ Всички лица, когато се намират в закрити публични места, в които се обслужват или имат достъп жителите, са длъжни да имат сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост,

❄️ При идване на гостите се контролира и управлява потокът от посетители в обекта, като не се смесват входящ и произлязъл поток, не се позволява скупчване на туристи в една зона и се съблюдава условието за физическа отдалеченост от 1,5 м ;

❄️ Не се позволява повече от 1 посетител на 8 кв. м, според от квадратурата на приемната зона и рецепция. Изключение се позволява за членовете на едно семейство .
 Какво би трябвало да знаем за бустерната доза ваксина против COVID-19  Какво би трябвало да знаем за бустерната доза ваксина против COVID-19  Какво би трябвало да знаем за бустерната доза ваксина против COVID-19  Какво би трябвало да знаем за бустерната доза ваксина против COVID-19
Кабинкови въжени линии, седалкови лифтове и влекове

❄️ Туристите наложително би трябвало да покриват своите уста и нос по време на престоя в кабината , както и на териториите на въжен превоз станциите чрез защитната маска за лице. Препоръката важи и за всички лифтове, влекове, пътеки в зоната за начинаещи, както и пред касите, на които се закупуват карти.

❄️ Организацията на коридори и контролът при качване на туристите на оборудванията би трябвало да са направени по този начин, че да се съблюдава отдалеченост от най-малко един метър .

❄️ Кабините да се дезинфекцират по график не по-малко от три пъти дневно с препарати , които са позволени от министъра на опазването на здравето за продуктов вид 2. Дезинфектантите за ръце, утвърдени от министъра на опазването на здравето, би трябвало да бъдат поставяни на съответно обозначени места преди и след използването на кабинковите уреди.

Заведения за хранене и развлечения на територията на ски зоните и ски дрешниците

❄️ Заведенията на територията на ски зоните следва да съблюдават признатите за действие тук-там за настаняване и заведения за хранене и развлечения в изискванията на заплаха от заразяване с COVID-19 в България на Министерството на туризма.

❄️ На територията на ски дрешниците е наложително покриването на уста и нос от защитната маска за лице .

❄️ Съгласно последните разпореждания на Министъра на опазването на здравето заведенията могат да работят при съществуването на следните условия:

► 100% от личния състав в съответния обект/лицата, заети с мероприятието, са имунизирани или преболедували COVID-19 или разполагат с негативен резултат от извършено преди влизане в обекта/мероприятието изследване;

► Допускат се единствено лица, които: са имунизирани или преболедували COVID-19 , удостоверено с годни документи за имунизация или за преболедуване, или показват негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизане в обекта или бърз антигенен тест (до 48 часа преди влизане в обекта/мероприятието). Условията не се ползват във връзка с лица до 18 годишна възраст.
 7 признака, че сте преболедували ковид без да разберете  7 признака, че сте преболедували ковид без да разберете  7 признака, че сте преболедували ковид без да разберете  7 признака, че сте преболедували ковид без да разберете
Ски учебни заведения

❄️ Групите да са от най-много 10 души , като не се позволява лица с очевидно нездравословно положение да вземат участие в тях, както и да не се позволява разбъркване или пренасяне на лица от една в друга група. При образованието в ски учебните заведения наложително се съблюдава условието за физическа отдалеченост сред учащите се и ски инструкторите. Туристите следва да носят вярно защитната маска за лице, която покрива носа и устата.

❄️ Преди започване на образованието да бъде обезпечен филтър ( премерване на температурата за учителите , участващи в процеса, чиновниците на ски учебното заведение и всички обучаеми).

❄️ Отстоянието сред клиентите по време на образованието им да не бъде по-малко от 1,5 м, като целесъобразна и най-безопасна е самостоятелната форма на образование .

Мерките могат да бъдат променяни когато и да е, при настъпили обилни промени в епидемиологичната конюнктура.

Детайлно написаните ограничения може да намерите.
 Ваксината: най-важното в резюме  Ваксината: най-важното в резюме  Ваксината: най-важното в резюме  Ваксината: най-важното в резюме
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР