Публиката на фестивала бе първата, която се наслади на най-новия

...
Публиката на фестивала бе първата, която се наслади на най-новия
Коментари Харесай

Поредица от концертни вечери радва жителите и гостите на МФФ „Фолклорен извор“ в село Царевец 

Публиката на фестивала бе първата, която се наслаждения на най-новия театър на ФА „ Пирин “

В края на първия от четирите конкурсни дни на МФФ „ Фолклорен извор “, жителите и гостите на село Царевец се любуваха на концертните изяви на Фолклорен отбор „ Цветята на Телеорман “, Румъния, Фолклорна група „ Алианца “ от Мексико и Фолклорен отбор „ Пирин “, гр. Благоевград. Представленията на първите двасъстава се състояха на сцената на летния спектакъл, където пъстротата на интернационалния фолклор разпръсна своето обаяние и влияе по трогателен метод на публиката.

Румънският Фолклорен отбор „ Цветята на Телеорман “, който направи своят дебют на сцената още на откриването на Фестивала, гостува в община Свищов с помощта на осъществения трансграничен план за културен продан „ Традиция и танци – мост над река Дунав “ по Програма Interreg V-A Румъния – България. Музикалните и танцови осъществявания на участниците съумяха да вдигнат на крайници част от феновете, измежду които бяха кметът на с. Царевец Марин Любенов и ръководителя на „ Фолклорен извор “Генчо Генчев. Своеобразният мост сред двете прилежащи страни беше повдигнат с лекост с помощта на силата на фолклора, музиката и танца, създавайки необикновен продан на страсти и положителни практики сред страните.

След румънския фолклорен отбор, на сцената се качиха представителите на Фолклорна група „ Алианца “ от Мексико, които със своя нюанс и огнени ритми придвижиха слънчевата си татковина на сцената на село Царевец. Мексиканският отбор гостува на Фестивала с помощта на Международния съвет на уредниците на фестивали за фолклор и обичайни изкуства към ЮНЕСКО – CIOFF.

Невероятният концерт, който ФА „ Пирин “ сервира в края на вечерта на публиката се състоя на откритата сцена в двора на Комплекс „ Фолклорен извор “. Двучасовият театър, който танцьорите, музикантите и артистите на ансамбъла подариха на феновете беше неповторимо прекарване за всички. Ръководителят на ансамбъла показа, че публиката в село Царевец е първата, пред която е показан този театър, носещ името „ Между девет планини “, и чиято премиера следва на 23 октомври в НДК, гр. София. От своя страна Генчо Генчев благодари целия отбор за присъединяване им в първата концертна вечер на „ Фолклорен извор “ и като израз на това им сервира цветя, юбилейната статуетка и златна почетна грамота.

Цветя, юбилейна статуетка и почетни грамоти ще получат всички гостуващи сформира, участници в концертните вечери на фестивала.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР