Публичните домове от времето на Втората световна война са обслужвали

...
Публичните домове от времето на Втората световна война са обслужвали
Коментари Харесай

Шокиращи факти от живота на секс робините в немските концлагери

Публичните домове от времето на Втората международна война са обслужвали освен войните от Вермахта, само че и пандизчии от концентрационните лагери. По този метод нацистите поощрявали пленниците за примерно държание и добре свършена работа. Този тип тласък е въведен в края на 1942 година с декрет на втория най-влиятелен човек в Третия райх след Хитлер - Хайнрих Химлер. Тъй като пандизчиите правили друг тип активност, а измежду тях имало същински експерти в региона си, управлението на концларегите се стараело да ги облекчи, даже им плащало по малко пари в брой. Затворниците можели да похарчат сумата за храна, цигари, както и за коптор. 15 минути в компанията на жрица на любовта коствало 2 марки (за съпоставяне – кутия с 20 цигари коствала 3 марки).





В бордеите обаче не можело да се върви когато и да е. Първо трябвало да се изиска документално позволение, след което управлението на концлагера можело да позволи посещаване в „ специфичното учреждение”, освен това в строго несъмнено време. Посещението на бордея било допустимо в интервала от 19 до 22 часа. На вратата на всяка една от стаите имало стъкло, а половият акт се осъществявал единствено в мисионерска поза.





Що се отнася до жриците на любовта, броят им било към 200 за 10-те „ специфични учреждения”, обслужващи лагерите Бухенвалд, Дахау, Заксенхаузен и Аушвиц. И в случай че във военните бордеи работели същински проститутки, пандизчиите били обслужвани от дами от концлагерите Равенсбрюк и Аушвиц-Биркенау на възраст сред 17 до 35 години. Много от тях били задържани за антисоциално държание, само че имало и такива, които непринудено се съгласявали на неприличната работа. Преди да бъдат изпратени при клиент, девойките получавали постоянно храна в продължение на 10 дни.





Ръководството на концлагерите се страхувало от взрив на венерически болести и за това всички работнички в бордеите били подлагани постоянно на медицински проучвания. С бременността нещата стояли доста по-просто. Много от девойките били толкоз изтощени, че просто не били в положение да забременяват. А тези, които въпреки всичко успявали, се прибирали назад в концлагера, където правели аборт.





След краха на нацизма, за работничките от „ специфичните учреждения” просто било забравено, защото те официално не били считани за затворнички от концлагерите. Заради срама огромна част от дамите не говорели за предишното си.



Именно заради тази причина недна от секс робините не е получила отмъщение за нанесените вреди.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР