Птиците се учат чрез наблюдение и имитация, затова знанията и

...
Птиците се учат чрез наблюдение и имитация, затова знанията и
Коментари Харесай

Обучение на папагал: ръководство за начинаещи

Птиците се учат посредством наблюдаване и реплика, по тази причина знанията и уменията, които ще придобие домашният дръпнат любим зависят от времето, което се отделя от стопанина за образованието му.

Птиците са интелигентни създания и изразът птичи мозък не е напълно на място. Те са в положение да научат много трикове, стига да срещнат толерантен собственик.

Дресировка на папагал

Най-трудното в образованието на папагала е да се научи да приказва. Нужна е поредност в метода с дресирането на говорещи папагали. Стъпките включват следните значими моменти:

- Повтаря се една и съща дума или къса фраза с идентичен звук и изражение на лицето, с цел да не се обърка или разтревожи птицата.

- Когато папагалът се учи да приказва би трябвало да бъде фронтално против стопанина си, с цел да го вижда добре, тя се учи имитирайки го.

- Дресирането на птицата може да отнеме седмици и даже месеци. Някои птици в никакъв случай не се научават да приказват. Нужно е доста самообладание и основаване на рутина. По-ефективно е да се организират къси уроци по 5-10 минути 2 пъти дневно, в сравнение с няколко дни, тъй като птицата ще не помни наученото.

- Визуални помощни средства като клипчета в youtube или наблюдаване по какъв начин друга птица приказва, ще бъдат в помощ.

- Папагалът би трябвало да получава доста обич, похвали и лакомства при всеки триумф.

Обучение за прилагане на тоалетна

Да, птиците също може да употребяват тоалетна като кучетата и котките. Пернатите се изхождат на всеки 5 до 15 минути, като това е съпроводено с изражение на лицето и въртене на главата, шумове, избрана поза или кръжене. Може да се дефинира уместно място, където птицата да прави тази работа. Отново са нужни избрани стъпки за образование на папагала на тоалетна.

- Наблюдавайки държанието на птицата, може да се дефинира по кое време тя се готви да се изходи.

 Обучение на папагал: управление за начинаещи

- Папагалът би трябвало да се отнесе на избраното място и да се остави да се изходи. Ако не се получи, се пробва още веднъж след няколко минути.

- При триумф папагалът би трябвало да бъде окуражителен и награден с лакомство.

Обучение на папагала да танцува

Нужно е да се избере едно несъмнено място за танци и то да не се трансформира. Например скамейка.

- Избира се подобаваща музика, на която птицата реагира. Папагалите обичат ритмични и динамични мелодии.

- Папагалът се учи с реплика, би трябвало просто да види придвижванията на стопанина си и да ги имитира.

- Похвалата под формата на лакомство за папагали ще го накара да танцува и другия път.

- Важно е да се наблюдават реакциите на птицата. Не бива да бъде насилвана да прави нещо, в случай че не желае. Трябва и постоянно да бъде хвалена и поощрявана.

Ако още не сте си взели птиче, вижте тези разгласи и цени за папагали.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР