Птицечовките в Австралия са на ръба на оцеляването, съобщиха ДПА

...
Птицечовките в Австралия са на ръба на оцеляването, съобщиха ДПА
Коментари Харесай

Птицечовките в Австралия са на ръба на оцеляването

Птицечовките в Австралия са на ръба на оцеляването, оповестиха ДПА и Ройтерс.

Изследване на австралийски учени сочи, че човешката активност и климатичните промени лимитират хабитата на редките животни, предава Българска телеграфна агенция.

Продължаваща три години тежка суша в Австралия, дружно с разчистването на земята и климатичните промени утежняват прогнозата за оцеляване на редките животни, сподели Гилад Бино, откривател от университета на Нов Южен Уелс пред Ройтерс.

"Птицечовките са еволюционни реликви, неповторими за Австралия, и фактори като възходящата периодичност и дълготрайност на сушата сигурно ще приближат доста популации до изгубване ", счита той.

След години ще стане ясно какъв брой типове са изцяло изчезнали в Австралия

Пред ДПА Бино показва, че птицечовките към този момент са изчезнали на локално равнище в доста региони на Австралия и хабитатът им е изцяло премахнат.

Изследването предвижда спад в размера на "очакваната минимална популация " сред 52 и 72 на 100 според от интензивността на сушата през идващите 100 години. Това значи, че птицечовките ще изчезнат в към 40 на 100 от регионите, които сега населяват.

Птицечовките са частично птици, частично влечуги и частично бозайници съгласно генетичната им карта. Те населяват Източна Австралия, Тасмания и Южна Австралия, само че там към този момент са на изгубване.

Градушка удари Австралия след пожарите
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР