ПСВ Айндховен влетя в груповата фаза на Шампионската лига с

...
ПСВ Айндховен влетя в груповата фаза на Шампионската лига с
Коментари Харесай

ПСВ попиля Рейнджърс

ПСВ Айндховен влетя в груповата фаза на Шампионската лига с гръм и тропот, откакто разруши Глазгоу Рейнджърс с 5:1 в реванша сред двата тима от плейофите и по този начин с общ резултат 7:3 си обезпечи място в най-силния европейски клубен шампионат.

На „ Филипс Щадион “ домакините поведоха в резултата в 35-ата минута, когато Джоуи Веерман качи топката на главата на Исмаел Сайбари и той порази мрежата на Джак Бътланд.

Осем минути след началото на втората част Сайбари означи втория си гол в мача, откакто бе изведен на чиста позиция от Люк де Йонг и преодоля вратаря на шотландците.

Гостите се върнаха в мача в 64-ата минута, когато Сам Ламерс пусна страховит пас към Джеймс Тавърниър и той невъзмутимо вкара от близко.

Разликата от два гола обаче се върна още в 66-ата минута, когато Веерман центрира прелестно от директен свободен удар, намирайки Де Йонг в наказателното поле и таранът с глава прати топката в долния десен ъгъл.

В 78-ата минута Веерман също записа името си измежду голмайсторите, вкарвайки в долния ляв ъгъл след пас на Джордан Тезе.

Четири минути по-късно Рейнджърс позволи пети гол, когато Конър Голдсън върна топката неразчетено към Бътланд, който не съумя да я доближи и тя влезе в мрежата му – 5:1 и място за ПСВ Айндховен в групите на Шампионската лига.

Доста по-трудна бе задачата на Копенхаген, който на собствен терен поведе с 1:0 против полския първенец Раков Честохова с гол на Денис Вавро в 35-ата минута.

Поляците обаче изравниха в 88-ата минута с гол на Лукаш Зволински и „ лъвовете “ трябваше да треперят до края на дуела, с цел да не позволен втори гол. Това не се случи и Копенхаген се класира за групите на Шампионска лига с общ резултат 2:1.

Белгийският Роял Антверп реализира победа с 2:1 в реванша на гръцка земя против АЕК Атина и по този начин с общ резултат 3:1 също се класира за групите на най-силния европейски клубен шампионат, в който този сезон няма да има гръцки отбори.

Попаденията в гръцката столица паднаха през второто полувреме. Гостите поведоха в 73-ата минута с гол на Гирано Керк, само че в 90-ата минута Серхио Араухо изравни.

Надеждите на домакините за вкарване на мача в продължения обаче бяха попарени от гола на Мишел-Анже Баликвиша в добавеното време и по този метод Роял Антверп стана последният тим, класирал се за групите на Шампионската лига.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР