ПСЖ отново излезе от зоната си на комфорт в Шампионската

...
ПСЖ отново излезе от зоната си на комфорт в Шампионската
Коментари Харесай

ПСЖ отново извън зоната на комфорт

ПСЖ още веднъж излезе от зоната си на комфорт в Шампионската лига. Това е особено за френския гранд, само че за етапа на елиминациите. Клубът, хвърлящ стотици милиони всеки трансферен прозорец за нови звездни придобивки, е опрян до стената в шампионата на богатите. Но този път в груповата фаза. Шампионът на Лига 1 стигна единствено до 2:2 с „ Наполи “ в Париж. Така след първите три мача отборът на Томас Тухел е на трето място в класирането с 4 точки и съумя да бие само новобранеца и дебютант „ Цървена звезда “ (6:1). А още в идващия кръг ПСЖ има тежка аудиенция в Неапол. Евентуално проваляне може да значи завършек на огромната фантазия за следващ сезон – край в Шампионската лига. За последно клубът отпадна още в групите през сезон 2004/05, само че тогава на „ Парк де Пренс “ не разполагаха с финсовата мощност на шейх Насер Ал-Халаифи.

 2901

В сряда вечер в Париж „ Наполи “ даже изпусна успеха в последната минута. Тогава Анхел Ди Мария вкара с техничен удар от границата на наказателното поле за крайното 2:2. Преди това Лоренцо Инсиние и Дрис Мертенс бяха точни за гостите. Марио Руи пък си вкара автогол и по този метод прекъсна серията на „ Наполи “ без позволено попадение в шампионата след 331 „ сухи “ минути.
„ Почти бяхме спечелили мача, играхме добре, само че съм сърдит, че ни вкараха в 93-ата минута – изясни Карло Анчелоти след дуела. – Смятам, че вторият мач ще дефинира значително крайното класиране в групата. Бонусът е, че сме домакини. “

Двубоят бе прочувствен за двама от основните герои в срещата. Анчелоти се завърна в Париж, където работи в продължение на два сезона сред 2011 и 2013 година. Нападателят на домакините Едисон Кавани пък игра за „ Наполи “ в интервала 2010-13 година.
„ Преди мача ви споделих, че не сме любимци против „ Наполи “, само че вие не ми повярвахте – изясни на собствен ред Тухел на публицистите. – Те играят дружно от години, имат топ треньор в лицето на Карло Анчелоти, първокласен състав и победиха към този момент „ Ливърпул “ (1:0). Виждам този конфликт като 180-минутен. След първите 90 минути резултатът е 2:2. Имаме шанса да излезем краен победител, само че би трябвало да подобрим играта си. “

 salah-1

В другия дуел от групата мърсисайдци разрушиха „ Цървена звезда “ с 4:0. Два гола вкара Мохамед Салах, а по един прибавиха Роберто Фирмино и Садио Мане. Така египтянинът към този момент има 50 попадения в 65 срещи за „ алените “. 39 от тях офанзивният състезател е осъществил с левия крайник, други 9 са с десния, 2 са с глава.
„ Ливърпул “ също впечатлява с достижения. Отборът на мениджъра Юрген Клоп е вкарал най-малко по два гола в осем от последните си девет семейства в шампионата. Единствено против „ Порто “ през миналата акция „ алените “ не се разписаха. В останалите мачове обаче вкараха внушителните 31 гола. А финалистът от последния сезон в този момент е покрай ново присъединяване в елиминациите. За задачата обаче би трябвало да вземе гостуването си в Белград, което наподобява привидно лесна задача.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР