Психолозите от години изучават личните качества на човек и се

...
Психолозите от години изучават личните качества на човек и се
Коментари Харесай

За да разпознаете зловеща черта на характера, е достатъчен само един поглед

Психолозите от години учат персоналните качества на човек и се пробват да намерят външни признаци, които биха посочили тази или онази линия на характера. В ново изследване учените са открили, че тъмните, смели и добре дефинирани вежди служат като сигнален сигнал, че криете зловеща линия на характера.

Говорим за нарцисисти, които са прекомерно въодушевени и се възхищават на себе си, пише Daily Mail. Екипът има вяра, че такива хора са по-склонни да се концентрират върху подобряването на веждите си за още по-впечатляващ и неповторим външен тип.

Според съавтора на проучването доктор Рамани Дурвасул, психолог от Лос Анджелис, нарцисистите са извънредно загрижени за външния си тип и затова е евентуално да изразходват повече пари, сила и време за него. Авторите на проучването признават, че са разкрили доказателства, които допускат, че единствено гледането на веждите на човек може да е задоволително, с цел да го идентифицирате като нарцисист, само че те също по този начин споделят, че има някои предизвестия.

Според Дурвасул, нарцистичните човеци обръщат особено внимание на външния си тип и веждите си, само че не всеки, който се грижи за веждите си, в действителност е нарцисист.

В по-ранно изследване от 2018 година учените откриха, че веждите са симптом на грандиозни нарцисисти. По време на проучването реципиентите били помолени да създадат тест за нарцистична персона, след което фотосите на участниците в изследването били изрязани, тъй че в фрагмента да се вижда единствено една вежда.

След това екипът на университета в Торонто сподели фотографията на друга група участници, които бяха помолени да оценят веждите на фотографията въз основа на характерности като поддържане, персона и женственост. Резултатите демонстрират, че хората, които имат присъщи вежди, в това число дебелина и плътност, са по-склонни да бъдат грандиозни нарцисисти.

По това време създателите на проучването допускат, че това се дължи на обстоятелството, че нарцисистите желаят да имат по-забележителен външен тип, нещо неповторимо и разпознаваемо. Според съавтора на проучването доктор Миранда Джакомин, веждите в действителност улесняват разпознаването на лицето, заради което нарцисистите могат да поддържат гъсти, дефинирани и тъмни вежди, с цел да подобрят външния си тип.

Други изследвания също са открили, че мъжете са съвсем два пъти по-склонни да станат нарцисисти, в сравнение с дамите, като признаците на разстройството нормално се появяват в ранните или тийнейджърските години. Причините за разстройството в множеството случаи са отрицателни прекарвания, свързани с контузия или отменяне.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР