Психологът Мария Чумарова и директорът на дирекция Закрила на детето

...
Психологът Мария Чумарова и директорът на дирекция Закрила на детето
Коментари Харесай

Експерти: Мария изхвърли бебето от отчаяние, но най-голямата й грешка, е че...

Психологът Мария Чумарова и шефът на дирекция " Закрила на детето " разясниха в ефира на bTV обстановката с Мария, която изостави бебето си на площадка в ж.к. " Младост ". " Институциите започнаха работа след сигнала за изоставеното дете. Ако дамата по-рано се бе обърнала към нас с информация, че има проблем, тя щеше да получи поддръжка ", сподели шефът на дирекция " Закрила на детето ".

" Това е обща отговорност. Тя се е почувствала обезверено самотна, с цел да се погрижи по този начин за детето си, тъй като това също е грижа. Тя не е напълно оставила детето си на риск, само че хората са й помогнали, звънейки на 112. Toва е композиция от безспорни невъзможност и обезсърчение ", сподели Мария Чумарова.

По думите й има един доста огромен проблем, обвързван с възрастта на бебето. " То е на 4 месеца, които са доста значими. Между 4 и 5 месеца бебето прави подобен напредък, какъвто в никакъв случай през живота си не прави - може би единствено в утробата на майката. И за него подобен стрес е доста огромен проблем. Дори детето да се даде за осиновяване, това не е сигурният метод. То би трябвало да е с майка си ", сподели тя.

На въпрос по какъв начин ще поддържат Мария отсам отсега нататък, шефът на " Закрила на детето " сподели: " Ще стартира работа, обвързвана с психичната поддръжка и оценката на родителския потенциал. Ще й бъде отпусната еднократна помощ до 320 лв., които биха могли да й оказват помощ, в случай че ще прави интервенция. Също сме говорили да й оказват помощ с енергийна помощ ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР