Проверка по инициатива на Зелените в Европейския парламент е установила,

...
Проверка по инициатива на Зелените в Европейския парламент е установила,
Коментари Харесай

Ска Келер: Трябваше да се предвидят повече пари за въгледобивните райони

Проверка по самодейност на Зелените в Европейския парламент е открила, че огромна част от плановете във импортираните национални проекти за възобновяване от пандемията не дават отговор на заложените екологични критерии. Това разгласи ръководителят на парламентарната група Ска Келер.

" Има и значително положителни оферти, но  има и планове в националните проекти, които изрично не са екологични, а са показани като такива. Например - инвестиция в газова инфраструктура или в хибридни коли, които преди години може да се били мярка, опазваща околната среда, само че към този момент има по-модерни технологии ", сподели Селер в изявление за БНР. 
Завършва с:... електроавтомобили.

Ска Келер призна и че битката с климата изисква огромни финансови старания, което затруднява стопански слабите страни, изключително след пандемията. Но акцентира:

" Има фонд за обективен преход на въгледобивните райони. Според нас, Зелените, в него трябваше да има доста повече средства, тъй като той би трябвало да обезпечи един доста тежък преход към възобновима сила. Средства има, просто би трябвало да се употребяват по предопределение ".
 
Цялото изявлението с ръководителя на парламентарната група на Зелените в Екологичен потенциал също ще може да чуете през днешния ден в предаването " Събота 150 ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР