Проверка от Комисията за защита и предотвратяване на дискриминацията в

...
Проверка от Комисията за защита и предотвратяване на дискриминацията в
Коментари Харесай

Проверка в Културния център в Битоля след жалба за дискриминация

Проверка от Комисията за отбрана и попречване на дискриминирането в Република Северна Македония по член 29 от Закона за предварителна защита и отбрана от дискриминация е била осъществена през днешния ден в Културния център „ Иван Михайлов “ в Битоля, заяви пред македонските медии Весна Бендевска от Комисията.

„ Работим по сигнал за дискриминация, подаден от съдружие на жители. Длъжни сме да изслушаме и другата страна. Комисията не дава и не предрешава обвинявания. Решението ще бъде произнесено незабавно след привършване на работата ни. Има още няколко институции, които би трябвало да посетим, да докладваме документи, след което ще обявим мнението си и то ще бъде обществено налично на уеб страницата на Комисията “, споделя Бендевска.

Проверката е била оповестена авансово, с цел да бъде обезпечено наличие на хора от Културния клуб, против който е подадена тъжба за дискриминация, наличието на която Бендевска не е показала. От Културния клуб „ Иван Михайлов “ в Битоля прецизираха за Българска телеграфна агенция, че осъществената на място инспекция е била правилна и е протекла умерено.

Културният център " Иван Михайлов " в Битоля беше открит на 16 април тази година в наличието на вицепрезидента Илияна Йотова, тогавашния министър председател Кирил Петков, министъра на външните работи Теодора Генчовска, сегашни и някогашни български депутати и незабавно след откриването си провокира голям брой реакции в Република Северна Македония. На 4 юни бе изработен опит за палеж на центъра, вследствие на който изгоря входната врата. За палежа беше упрекнат Ламбе Алабаковски, а този акт провокира остри реакции от представители на властта в Северна Македония, само че и демонстрации в поддръжка на задържания Алабаковски от страна на опозицията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР