Провеждането на шествие Безсмъртен полк“ се прекратява със заповед на

...
Провеждането на шествие Безсмъртен полк“ се прекратява със заповед на
Коментари Харесай

Фандъкова прекрати провеждането на шествието на „Безсмъртния полк“

Провеждането на шествие „ Безсмъртен полк “ се приключва със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

Столична община не съгласува провеждането на шествието „ Безсмъртен полк “, като макар този отвод уредниците и участниците се събират на сборния пункт на пл. „ Св. Ал. Невски “ с желание да проведат плануваното от тях мероприятие.  Участниците в мероприятието декларират, че ще употребяват съветски и руски флагове, които в актуалната конюнктура могат да се поясняват като знаци на поддръжка за войната на Русия против Украйна.

По данни от бранш „ Общинска полиция “ в региона на сборния пункт, както и на крайната точка на декларираното шествие – Паметника на Съветската войска в Княжеска градина – се събират групи от жители с противостоящи претенции.

За да не се допусне борба сред групи жители и нарушение на публичния ред, провеждането на несъгласуваното шествие „ Безсмъртен полк “ се приключва. Съгласно наредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите при преустановяване на мероприятието, участниците са длъжни да се разотидат, а полицията да предприеме нужните дейности за непровеждане на шествието. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР