Провеждане на световно първенство на две години може да натовари

...
Провеждане на световно първенство на две години може да натовари
Коментари Харесай

Мбапе и Левандовски изразиха притеснения при световно първенство на две години

Провеждане на международно състезание на две години може да натовари прекомерно футболистите и да не бъде добре посрещнато. Такова мнение показаха Килиан Мбапе и Роберт Левандовски, които разясниха концепцията по време на церемонията за премиите Globe Soccer.

Световната футболна федерация (ФИФА) работи по проект за осъществяване на международните първенци на две години, вместо на 4 както до момента. Наскоро беше извършено изследване, съгласно което това ще донесе от 3.3 милиарда паунда.

" Световното първенсто е особено, тъй като се организира на четири години. Ако се прави на две, то ще наподобява обикновено да си на международно. Аз не мисля, че това е обикновено, би трябвало да бъде нещо особено и необикновено ", разяснява Мбапе, който е международен първенец с Франция от 2018 година

Според него качеството на играта не е взаимно обвързвано с увеличението на мачовете.

" Имаме по над 60 мача на сезон - клубни шампионати, евротурнири, европейско състезание, а в този момент и Лига на нациите. Доволни сме да играем, само че от време на време става прекомерно доста. Нужно е и време за възобновяване, за отмора. Ако хората желаят да гледат първокласен футбол, то би трябвало да се мисли и за здравето на играчите ", добави французинът.

 Мбапе и Левандовски показаха терзания при международно състезание на две години
© Reuters

Мбапе беше определен за №1 в Globe Soccer Awards за 2021 година Левандовски стана голмайстор на годината и получи приз за любим на феновете. Церемонията, която се провежда от мениджъра Жорже Мендеш и асоциацията на сътрудниците, връчи специфичен приз и на Кристиано Роналдо. Той беше определен за голмайстор на всички времена.

Левандовски също удостовери мнението на Мбапе за международното на две години.

" Имаме толкоз доста мачове през годината, като се добави и подготовката за огромните шампионати. Но в случай че желаеме нещо особено, то почивката също е значима. При международно на две години ще бъде невероятно да се поддържа толкоз високо равнище физически и душевен ", сподели Левандовски.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР