Провеждаме регулярни срещи с организациите на хората с увреждания. Това

...
Провеждаме регулярни срещи с организациите на хората с увреждания. Това
Коментари Харесай

Бисер Петков: Постоянно провеждаме срещи с организациите на хората с увреждания

Провеждаме регулярни срещи с организациите на хората с увреждания. Това съобщи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Министър Петков бе изслушан в отрасловата парламентарна комисия, където отговаряше на въпроси за политиката на ръководеното от него министерство. Пред депутатите той изведе на напред във времето нуждата от разговор за решаването на проблемите на всички обществени групи.

„ Миналия петък отидох при протестиращите пред Народното събрание майки на дежа с увреждане. В работната група, която приготвя план на закон за хората с увреждания са включени, както представители на национално показаните организации, по този начин и на майките на деца с увреждания. Водим разговор с всички “, аргументира се общественият министър.

Той обърна внимание на обстоятелството, че представители на майките на деца с увреждания, които преди време стачкуваха, даже са били привлечени в работната група, която работи по законопроекта. „ Това е вярно. Те също би трябвало да вземат участие в подготовката. Нашата роля е да балансираме и да водим нещата към решение, което да е в интерес на хората с увреждания, без значение кой ги съставлява – дали приет като национално внушителен или просто стачкува на улицата “, счита Бисер Петков.

Той обърна внимание и на свършеното от министерството по механизма за минималната работна заплата. „ След като организирахме две срещи по плана на съглашение за установяване на минималната работна заплата, в действителност установихме, че неизбежно се слагат и други настоящи тематики от обществения разговор. Решихме да сложим един пакет от нерешени въпроси и да търсим компромис сред работодателите и синдикатите. Намирането на подобен компромис по тематики, които от дълго време стоят в дневния ред, е мъчно. Водим този диалог “, увери общественият министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР