Проведохме конструктивни разговори. Това заяви Тошко Йорданов от Има такъв

...
Проведохме конструктивни разговори. Това заяви Тошко Йорданов от Има такъв
Коментари Харесай

Христо Иванов след среща с ИТН: Гледаме в една и съща посока

Проведохме градивни диалози. Това съобщи Тошко Йорданов от " ИТН " след с съвещания за съставяне на държавно управление с " Демократична България ".

По думите му, от тук нататък следват диалози на специалистите.

Ние организираме диалози с политически партии, излагаме нашите визии и по някои от тях, както установихме, имаме поддръжка, добави Йорданов.

Той акцентира, че са значими политиките, министрите са изпълнителите.

За нас беше значимо да установим, че сме си сложили едни и същи политически цели - промяна на Гешев, дълбоки промени в правораздаването, унищожаване на органите - бухалки, тъй че гледаме в една и съща посока във връзка с стратегиите, съобщи Христо Иванов.

Мандатоносителят е почнал цикъл от съвещания и ние сме първите. Като мине през всички останали политически сили, ще забележим каква картина се е оформила, добави Иванов.

Ако има държавно управление, за което ние даваме поддръжка, имаме то да се отдалечи оптимално от Движение за права и свободи, по какъв начин това ще се случи, е въпрос към мандатоносителя, добави Иванов.

Според Тошко Йорданов, с тематиката за Движение за права и свободи се спекулира. Той изясни, че в случай че има държавно управление, то ще е на малцинството, а не съдружно.

Погледнете на това като една първа стъпка на взаимно координиране на нашите позиции. Към момента не сме обсъждали имена, има поетапност на образуването, добави от своя страна Христо Иванов. Това, че няма доста време, не значи, че всичко може да се реши в границите на едночасова среща, акцентира той.

Нека да мине първи кръг от диалозите, дано да ни поканят и на тази база ще решим, добави съпредседателят на " Демократична България ". Иванов беше безапелационен, че лични въпроси не са обсъждани и няма да разяснява имена, които се въртят в общественото пространство.

За нас това беше значимо начало. За да може това държавно управление да е на смяната, би трябвало да бъде без значение във вероятната степен от Движение за права и свободи. Колко е невероятно това, ще забележим, добави Иванов.

На въпрос дали преди да гласоподават от " Демократична България " ще имат условия за Движение за права и свободи, той изясни, че всичко ще бъде оценено в другите му съотношения и по-късно ще се реши по какъв начин да се гласоподава.

На експертно равнище ще обсъдим по какъв начин те си показват реализирането на общите цели, добави Иванов.

Сериозността на задачата, която имаме, не допуска всичко да бъде решено в границите на едночасова среща, акцентира той.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/425404465306498
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР