Проваленият мандат на 46-ото Народно събрание е отговорност както на

...
Проваленият мандат на 46-ото Народно събрание е отговорност както на
Коментари Харесай

ГЕРБ обвини служебния кабинет за краткия живот на 46-ия парламент

Проваленият мандат на 46-ото Народно заседание е отговорност както на политическите сили, по този начин и на служебния кабинет, който нямаше капацитет да успокои политическото напрежение. Това сподели ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова в декларация от името на групата.

" Изтече срокът на валидност на това Народно заседание. Г-жо Зайкова, вие се оказахте неприятна орисница и за 45-ия, и за 46-ия парламент, тъй като вредите, които нанесоха и 45-ия, и 46-ия парламент върху парламентаризма, ще се помнят дълго. Във времето на късия мандат на това Народно заседание България беше ръководена от служебно държавно управление, назначено от Румен Радев. През тези няколко месеца политическата рецесия се задълбочи, а изходът от нея става все по-неясен и все по-труден ", се показва в декларацията. По думите на Атанасова една от значимите задания на служебните кабинети е те да вземат участие интензивно при разрешаването на политически рецесии: " Духът на актуалната Конституция изисква от служебните държавни управления да успокоят политическата атмосфера, да понижат напрежението в обществото. "

Според ГЕРБ партиите на митинга не са разбрали, че служебното държавно управление е почнало да " изчегъртва " освен ГЕРБ, а и тях.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР