Провалът на преговорите за ново германско правителство означава, че амбициозните

...
Провалът на преговорите за ново германско правителство означава, че амбициозните
Коментари Харесай

Без германско правителство икономическата евроинтеграция влиза в застой

Провалът на договарянията за ново немско държавно управление значи, че амбициозните проекти на еврозоната за по-задълбочена икономическа интеграция могат да останат в застой , оповестява " Ройтерс ".

" Докато Германия няма ясна позиция, по дифолт тя няма да се съгласи с нищо. Затова забавянето е най-вероятният вид ", съобщи един от старшите чиновници в еврозоната, участващи в договарянията за интеграция.

Среща на върха трябваше да стартира шест месечна работа, която да докара до решения през юни 2018 година по отношение на това дали регионът на единната валута би трябвало да има бюджет и финансов министър в Европейския парламент.

 Социалдемократите отхвърлят коалиция с Меркел, желаят нови избори
Социалдемократите отхвърлят коалиция с Меркел, желаят нови избори

" Не сме разполагаем "

" Нещата ще бъдат прекъснати, до момента в който няма публично настоящо немско държавно управление " , сподели втори чиновник от еврозоната. " На този стадий не виждам какви стъпки могат да подхващат водачите през декември или юни за задълбочаване на интеграцията в еврозоната, когато има немско държавно управление без мандат ", сподели той.

Някои публични лица декларират, че възможното забавяне в договарянията за интеграция в еврозоната не е огромен проблем , защото те засягат бъдещата конструкция на Икономическия и паричен съюз (ИПС), която сега обгръща 19 страни.

" Няма нищо незабавно, което да постанова взимането нови решения за ИПС, по тази причина нямам доверие, че това е същински проблем ", декларира трети почитан чиновник от еврозоната. " Крайният период за юни постоянно може да бъде изместен, в случай че е належащо ", добавя служителят.

Ако диалозите се забавят, решенията по основни въпроси, постоянно политически чувствителни, могат да бъдат оставени за 2019 година - година на избори за Европейски парламент, основаване на нова Европейска комисия и избор на нови ръководители на Европейската централна банка и ръководител на водачите на Европейски Съюз.

 България - главен претендент за присъединение към еврозоната
България - главен претендент за присъединение към еврозоната

Изданието напомня за вчерашната среща на премиера Бойко Борисов

Някои от чиновниците декларират, че към този момент се преглежда отсрочване на декемврийската срещата на върха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР