Проучвания в САЩ и по света са открили малко доказателства,

...
Проучвания в САЩ и по света са открили малко доказателства,
Коментари Харесай

Малко са доказателствата, че ученици разпространяват коронавируса

Проучвания в Съединени американски щати и по света са разкрили малко доказателства, че болестта с COVID-19 се популяризира в учебните заведения и това предизвиква възобновяване на естествени образователни занимания в учебно заведение, заяви Ройтерс, като цитира проучване на учени от американските Центрове за надзор и профилактика на болесттите.

Рискът от болест с ковид в учебно заведение разпали разгорещени диспути дали да се позволи образованието в учебно заведение или да се продължи онлайн образованието в доста страни, в това число в Съединени американски щати.

Макар да има някои доказателства за предаването на болестта в учебно заведение, " преобладаващите доказателства от есенния учебен период са обнадеждаващи ", споделят учените в публикация, оповестена от списанието на Американската здравна асоциация.

" При възобновяване на присъственото образование в някои елементи на Съединени американски щати, както и в страни по света, бе обявено за свързани с учебните заведения случаи на COVID-10, само че има малко доказателства, че учебните заведения способстват доста за увеличение на разпространяването на болестта в обществото ", споделят от Центровете за надзор и профилактика на болесттите, представени от Българска телеграфна агенция.

Авторите на публикацията цитират резултати от изследване в учебни заведения в щата Уисконсин, където учениците всеобщо съблюдават условието на носят защитни маски. Разпространението на COVID-19 в 17 учебни заведения в щата е с 37 на 100 по-слабо спрямо общото разпространяване, като няма записано заразяване в учебно заведение измежду учителите и личния състав.

" Въз основа на тези резултати, с подобаващи защитни ограничения като съблюдаване на отдалеченост и носене на маски, наподобява малко евентуално учебният личен състав да се болести с COVID-19 в класните стаи ", сподели в отговор на въпрос Ейми Фок, съавтор на публикацията.

Авторите на публикацията означават, че затварянето на учебните заведения може да повлияе на университетския прогрес, психологичното здраве и на достъпа до съществени услуги. Според тях ограниченията като носене на маски, обществена отдалеченост и проветряване на пространствата са основни, с цел да се избегне болест.

В изследването в Уисконсин едвам седем от общо 191 случая на заболяване измежду 5530 възпитаници и учители в интервала 31 август-29 ноември 2020 година се свързват със заразяване в учебно заведение, всички те са при възпитаници, акцентират учените.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР