Проучване, сравняващо индивидуалните имунни отговори към две от водещите ваксини

...
Проучване, сравняващо индивидуалните имунни отговори към две от водещите ваксини
Коментари Харесай

Проучване: Covid ваксината Moderna създава повече антитела от тази на Pfizer/BioNTech



Проучване, сравняващо самостоятелните имунни отговори към две от водещите ваксини против Covid-19, демонстрира, че имунизацията на Moderna основава повече от два пъти повече антителата от тази, създадена от Pfizer и BioNTech, оповестява организация MarketWatch.

Проучването, включващо 2499 белгийски здравни служащи, които са били имунизирани с две дози от имунизацията на двете компании, е

Изследването сподели, че предходно инфектирани с Covid-19 участници са имали по-високи равнища на антитела от тези, които не са били инфектирани, като след ваксиниране с една от двете ваксини, имунизацията на Moderna е била с по-добри индикатори и за двете групи. За тези от здравните служащи без предходни инфекции равнищата на антитела са 2881 единици на милилитър измежду имунизиране с Moderna и 1108 за тези, на които има е била сложена имунизацията на Pfizer/BioNTech.

Проучването предлага няколко аргументи за разликите в равнищата на антителата при слагането на двата типа ваксини, в това число по-дълъг период в Белгия сред ваксинирането с имунизацията на Moderna - 4 седмици - спрямо 3 седмици сред първата и втората доза на имунизацията на Pfizer. Изследователите също по този начин споделят, че имунизацията на Moderna има по-висока централизация на основната дейна съставна част, употребена и в двете ваксини.

Нивата на антитела също по този начин са в отрицателна корелация с възрастта измежду преди този момент неинфектирани с ковид участници, като най-високите равнища на антитела са били открити измежду тези на възраст под 35 години, демонстрира още изследването.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР