Проучване, проведено сред родителите, показва едно разделение за това дистанционно

...
Проучване, проведено сред родителите, показва едно разделение за това дистанционно
Коментари Харесай

Експерти разказват за плюсовете и минусите на онлайн обучението

 Проучване, извършено измежду родителите, демонстрира едно разделяне за това отдалечено или присъствено образование избират те в актуалната конюнктура. Участие в допитването взеха 20 000 родители. За образованието в клас се оповестиха 47% от интервюираните, напълно онлайн уроците поддържат 22%. За хибридна форма са към 30%. Тези данни се въздействат от какъв град са родителите, тъй като ситуацията по места е друга ", изясни Цвета Брестничка от асоциация " Родители " в студиото на " Здравей, България ". 

Според шефа на Националната финансово-стопанска гимназия Мая Гешева всички са уверени в преимуществата на присъственото образование и за нея то няма аналог.

" Ние предлагаме обезщетителни механизми предвид на обстановката в страната. Трябва да намерим допирна точка сред правото на обучение и на здраве на всяко дете. Стана видно, че продължителното образование в отдалечена форма не е решение. От просветното министерство оферират гъвкави модели, зад които аз стоя ", разяснява шефът.

Гешева добави още, че от март месец до момента учителите са извървели сериозен път и са повишили цифровите си пълномощия.

Родителите обаче считат, че най-голямото предизвикателство е в това детето да усвоява материала по отдалечения метод на образование.

" Мотивацията на детето пада и родителите са показали взаимоотношението сред учители и възпитаници. Преподавателите се оправят по друг метод и това е казусът ", съобщи Брестничка. 

Училищният психолог Биляна Леонова, че опосредстваната връзка при отдалеченото образование лишава човешкото другарство от невербалната връзка.

" В класната стая вниманието на ученика може да бъде върнато с един взор или допиране. Това ги връща в процеса. При онлайн уроците сме лишени от тази опция, тъй като учителят няма самостоятелен надзор върху децата ", добави тя.

Спокойствието и уютът на домашната среда Леонова уточни, че допускат по-лежерно държание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР