Проучване показва, че ползите от гинко билоба за поддържане на

...
Проучване показва, че ползите от гинко билоба за поддържане на
Коментари Харесай

Салата на ден поддържа мозъка с 11 години по-млад


Проучване демонстрира, че изгодите от гинко билоба за поддържане на паметта и мозъчните функционалности може да се реализиран и с други напълно естествени средства.

Зеленолистните зеленчуци имат изцяло съпоставим капацитет в това отношение, в случай че се употребяват постоянно – най-малко един път дневно.

В устрема да запазят свежестта и функционалността на мозъка си доста хора разчитат на хранителни добавки, без да подозират, че и естествените хранителни артикули могат да забавят доста дегенеративните процеси в мозъка.

За да потвърдят това и да подкрепят избора на подобаващи храни за тази цел, учени от медицински център към университет в Чикаго организират забавно изследване. То употребява данни от план на Вашингтонския Университет, стартиран още през 1979г. и проследяващ интелектуалните качества на група хора в хода на възрастта им.

Проучването обгръща към 1000 души на възраст 58-90 години. Всички те са участници във въпросния план и интелектуалното им здраве е проследявано с години. Установено е, че тези от тях, които употребяват най-малко един път на ден зелена салата , доста по-рядко изпитват проблеми с паметта и познавателните си качества, без значение от възрастта. Специални проби и проучвания на мозъците им демонстрират, че тяхната обща функционалност е съизмерима с тази на хора, по-млади приблизително с 11 години, т.е. зеленолистните зеленчуци държат мозъка с 11 години по-млад .

Свързани публикации.. По-образованите хора по-рядко страдат от Алцхаймер 0 Профилактика против Алцхаймер – можем ли да приказваме за такава? 0 Листни зеленчуци – за здрав разум и фина фигура 0

Учените изясняват този резултат с богатия и разнороден състав на спанака, копривата, брюкселското зеле, лапада, цвеклото, целината и другите артикули, които употребяваме при подготвяне на свежа зелена салата.

Бета каротинът (провитамин А), другите каротиноиди и антиоксиданти в състава на тези зеленчуци работят доста целеустремено за предотвратяване на нервната тъкан в мозъка от дегенеративни процеси и други видове увреждане.

Действието им се показва в обезвреждане на свободните радикали, подсилване на миелиновата обвивка на невроните и предотвратяване от прекалено струпване на така наречен амилоидна плака , която се смята за съществена причина за развиване на Алцхаймер и други форми на деменция.

Редовният банкет на храни, богати на подобен вид субстанции, поддържа мозъка във форма с хода на годините. Разнообразните зелени салати са доста комфортно средство да си ги набираме постоянно и снемем част от тежестта на ЕГН-то, най-малко във връзка с интелекта.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР