Проучване показа, че пиенето на ферментирал (черен) чай всекидневно може

...
Проучване показа, че пиенето на ферментирал (черен) чай всекидневно може
Коментари Харесай

Проучване: Пиенето на определен вид чай всекидневно може да предотврати диабет тип 2

Проучване сподели, че пиенето на ферментирал (черен) чай ежедневно може да помогне при балансирането на равнищата на кръвната захар и да предотврати диабет вид 2 – болестта, най-тясно обвързвано със затлъстяването, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.
Експерти изследваха навиците на пиянство на чай и риска от диабет измежду хората в Китай. Китайците, които пият мрачен чай всеки ден, са имали 53% по-нисък риск от развиване на преддиабет и 47% понижен риск от диабет вид 2 спрямо хората, които в никакъв случай не пият чай.
Преддиабетът се отнася до равнища на кръвната захар, които са по-високи от естественото, само че към момента не са задоволително високи, с цел да може положението да бъде наречено диабет.
Черният чай е отлежал чай от Китай, който е минал през натоварен развой на ферментация и е богат на здравословни бактерии или пробиотици, които могат да подобрят чревното здраве.
Онези участници в изследването, които пият чай всеки ден, са имали 15% по-нисък риск от преддиабет и 28% понижен риск от диабет вид 2 спрямо тези, които в никакъв случай не пият чай. Тези изгоди са още по-изразени измежду хората, които пият ферментиралия чай всеки ден.
Хората, които страдат от диабет, не могат да изхвърлят непотребната глюкоза с урината си, тъй че има риск равнищата на кръвната им захар да се покачат. Онези, които постоянно пият мрачен чай обаче, наподобява вместо това имат доста нарастване на количеството кръвна захар, изхвърлена с урината. Пиенето на чай също усъвършенства инсулиновата устойчивост. Хората с диабет не създават инсулин или са резистентни към неговите резултати, а инсулинът е нужен за контролиране на равнищата на кръвната захар.
Но специалистите предизвестиха, че са нужни повече изследвания, преди да се създадат каквито и да било изводи за това по какъв начин или дали тъмният чай въздейства върху риска от диабет. Сега откривателите организират проучване, което преглежда изгодите от тъмния чай върху контрола на равнищата на кръвната захар при хора с диабет вид 2.
„ Основният извод от това проучване е, че измежду възрастните, живеещи в китайски общности, постоянната консумация на чай, изключително черен чай, е обвързвана с няколко позитивни резултата за здравето “, сподели
Едуин Торес, практикуваща здравна сестра, която специализира в грижите за хора с диабет в Института „ Флейшър “ за диабет и метаболизъм към Медицински център „ Монтефиоре “ в Ню Йорк.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР