Проучване на английската фондация „Орално здраве“ разкрива за преувеличената ефективност

...
Проучване на английската фондация „Орално здраве“ разкрива за преувеличената ефективност
Коментари Харесай

Факти и митове за активния черен въглен в пастите за зъби



Проучване на британската фондация „ Орално здраве “ разкрива за пресилената успеваемост на пастите за зъби с черен въглен за избелване на зъбите. Проучването разкрива обстоятелства и легенди, заобикалящи тази всеобща наклонност в избелването на зъбите.

В интернет пространството ни заливат публикации за здравословно избелване на зъбите с таблетки деен въглен, а на пазара пастите за избелване с деен въглен са многочислени. Производителите ни убеждават, че техните артикули не повреждат емайла, само че имат ли резултат и в действителност ли не вредят на зъбите?

Английската фондация се притеснява, че потребителите не са осведомени изцяло с използването и наличието на продуктите. Активният черен въглен безспорно е част от стилната здравна съставна част в доста дезодоранти, козметични артикули, маски за лице, балсами за устни и в разрастващата се наклонност, която вълнува нас, денталните медици, в пастите за зъби.

Пастите за зъби би трябвало да съдържат от 1350 до 1500 ppm флуор, с цел да пазят зъбите от кариес, само че в доста от пастите за зъби на пазара, които съдържат деен черен въглен, количеството на флуор спада доста. Това ги прави незадоволително протективни за зъбите и слага потребителите на тези пасти под риск от развиване на зъбен кариес .
Свързани публикации.. За избелването на зъбите 0 Как да предпазим от контузии зъбите на детето? 0 За здрави венци и красива усмивка 0

Хората се интересуват от метода, по които наподобяват известните персони и виждат техните красиви и бели усмивки, само че би трябвало да знаят, че това не е резултат единствено и само на пастите за зъби. Зад избелването на зъбите стоят дентални медици преди всичко, а по-късно и спомагателните средства за поддържане на тази белота.

Друг факт, който би трябвало да се знае е, че избелващият резултат на всеобщите средства за независимо избелване на зъбите, е извънредно къс и не е търсеният резултат, който целят множеството консуматори.

Много от младежите желаят да имат красива и бяла усмивка, само че препоръките на денталните експерти са да потърсят тяхната помощ и препоръки, преди да подхващат независимо избелване на зъбите си. Денталните лекари ще ви дадат насоки за методите за избелване на зъбите ви, без да навредите прекомерно доста на емайла им.

Бройката на зъбните пасти на пазара, в които взе участие интензивният черен въглен , е голяма. Тя се усилва неизбежно. Някои от тези артикули са мощно абразивни и в случай че ги употребявате доста постоянно, могат да отстранен емайла на вашите зъби. Това провокира чувствителността на зъбите и по-лесно те могат да бъдат наранени от микроорганизмите, предизвикващи кариозни недостатъци.

От скоро на българския пазар се появиха четки за зъби с въглен. Те са атрактивни с присъщия си цвят-в черно. Влакната на тези четки са направени от черен въглен, който спомага за премахването на бактериите от зъбните повърхности. Можете да намерите тези четки с друга мекост на влакната-средни и меки на пазара. Влакната на тези четки са доста тънки и спомагат за по-дълбокото, само че в същото време по-нежно навлизане в сулкуса на зъба.

Бъдете деликатни и проверявайте продуктите, които употребявате. Посъветвайте се с денталния си доктор за съответните пасти за избелване, дано той ви насочи към тези артикули, които минимално ще навредят на емайла ви и ще постигнете мечтаната белота. Не забравяйте, че пастата за избелване, която употребявате е по-добре да съдържа нужното количество флуор, с цел да са оптимално предпазени зъбите ви.

Заключението от проучването, извършено от британската фондация за орално здраве, е че единственият метод за реализиране на избелване на зъбите е посредством професионалните избелващи средства, предложени и/или осъществени от денталните експерти. Четките за зъби с нишки от въглен са добър вид за персоналната ви орална хигиена.

3649
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР