Проучване доказва, че най-привлекателни не винаги са физически красивите хора. Привличането

...
Проучване доказва, че най-привлекателни не винаги са физически красивите хора.
Привличането
Коментари Харесай

Най-важното качество, което ни прави привлекателни

Проучване потвърждава, че най-привлекателни не постоянно са физически красивите хора.

Привличането сред двама души рядко е основано само на външния им тип. Всъщност, в случай че в този момент си помислите за петимата най-привлекателни хора, които познавате, ще можете ли да кажете, че те са с най-красиви физически качества?

Понякога споделяме, че хубостта им се дължи на тяхното лъчение, не толкоз на външния тип, само че и това не е безусловно тъкмо. Според изследването на професора по логика на психиката, доктор Раул Бериос, в действителност най-често сме привлечени от позитивните страсти, които ни носи даден човек.

 Най-важното качество, което ни прави привлекателни

Изследването му включи 40 души, които трябваше да проведат по 6-7 бързи срещи с непознати и да дефинират кои от тях им са се сторили най-привлекателни и с кои биха излезли още един път. Тези от участниците в срещите, които имали качеството да основават лека и положителна атмосфера още от първия диалог, били гласувани за най-желани.

Д-р Бериос счита, че привличането е резултат  от утвърждението, което получаваме от събеседника и от екстравертността му.

Когато получаваме положителна реакция от другия участник в диалога, ние също ставаме по-позитивни и щастливи, тъй като не се усещаме нападнати и можем по-лесно да бъдем себе си. Затова и виждаме индивида, който ни е предиздвикал да се усещаме по този начин, по-привлекателен и желаеме да прекараме повече време с него, с цел да си доставим още хубави страсти.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР