Процесът срещу белгийския сериен убиец Стефан Дю Лион започна тази

...
Процесът срещу белгийския сериен убиец Стефан Дю Лион започна тази
Коментари Харесай

Започна процесът срещу серийния убиец Стефан Дю Лион

Процесът против белгийския сериен палач Стефан Дю Лион стартира тази заран в съд за тежки закононарушения в Антверпен, оповестява Българска телеграфна агенция.

50-годишният чистач на прозорци от Дюрне е упрекнат в убийството на четири дами в интервала 1992-1997 година Той бе хванат едвам през 2018 година след разбор на ДНК материал. Дю Лион призна, че е направил закононарушенията, само че сподели, че не можа да си спомни всички детайлности.

Четирите жертви - Ариан Мазижн (на 30 години), Лютгарда Богертс (28), Мария Ван ден Рек (46) и Еве Поп (38) - са били удушени. При първата жена полицията е разкрила и следи от полово принуждение.

ДНК пробите, взети по време на следствието на убийството на Мазижн през 1992 година, съвпаднали с ДНК материал на Дю Лион, откакто близо 25 години по-късно, през 2015 година, той бил наказан за опит за кражба с щурм. Тогава той признал, че е умъртвил Ариан Мазижн.

Когато Ив Попе била открита удушена в жилището си в Антверпен през 1997 година, полицията разпитала Дю Лион в качеството му на очевидец, защото той чистел прозорците на жертвата. Той бил разпитан още веднъж през 2019 година и откакто в началото желал да се възползва от правото си да резервира безмълвие, след това решил да се признае за отговорен освен за убийството на Еве Поп, само че и за тези на Лютгарда Богертс през 1993 година и на Мария Ван ден Рек през 1994 година

Подсъдимият не може да си спомни доста детайлности за закононарушенията, които е направил, само че споделил на следователите, че се усеща омекотен след направените признания. Дю Лион твърди, че в продължение на години е потискал в съзнанието си загатна за убийствата и че в този момент му е мъчно да възвърне забравените обстоятелства. Според специалисти обаче неговата амнезия е подправена.

Дю Лион може да бъде наказан на пожизнен затвор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР