Процесът на формиране на тази партия продължи дълго време. Начело

...
Процесът на формиране на тази партия продължи дълго време. Начело
Коментари Харесай

”Македонски българин” начело на БГ партия в Македония

Процесът на образуване на тази партия продължи дълго време. Начело на партията ще бъде Петър Колев, някогашен член на българската ВМРО-БНД и ръководител на Сдружението за македонско-българско другарство, който самичък се дефинира като "македонски българин ", оповестява електронното издание на в. "Вечер ", представено от Българска телеграфна агенция.

В изпълнителния комитет ще бъдат включени и някогашният водач на ВМРО-Народна партия Георги Трендафилов и изтъкнати българофили, които живеят в Македония, показва "Вечер ".

Инициативата за образуване на ГДУ бе оповестена на 6 декември предходната година, когато бяха обяснени правилата на политиката на бъдещата партия.

На днешното показване Петър Колев благодари на всички, които са помогнали за събиране на нужния брой подписи за вписване на партията, и заяви, че първото нещо, с което ще се захване ГДУ, в случай че получи доверието на жителите, е въвеждането на ред и правдивост в Република Македония.

Петър Колев е пробългарски деятел от Република Македония. Един от неофициалните водачи на българите в Западната ни съседка. Роден е през 1986 година в Ново село, община Щип. Завършва право в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Цялото му семейство има българско поданство. Брат му е приключил медицина у нас и работи в столична болница. Колев е женен за българка от Добрич и имат щерка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР