Процентът на заразените с Covid-19 ученици е два пъти и

...
Процентът на заразените с Covid-19 ученици е два пъти и
Коментари Харесай

90 от общо 90 000 са заразените учители с COVID-19


Процентът на инфектираните с Covid-19 възпитаници е два пъти и половинапо-малък от общия брой инфектирани с вируса в страната ни, това е обикновено спрямо другите страни, сподели просветният министър Красимир Вълчев.90 са инфектираните учители към вчерашна дата при сбор педагози в страната 90 000уточни той.

Пет паралелки учат в електронна среда, а 995 учат присъствено. Това ще бъде обстановката през тази година. Не предвиждаме изцяло затваряне на просветителната система. Ще има прагови стойности, само че те ще бъдат доста по-високи от сегашните, добави Вълчев, представен от БНР.

По мотив предлагането на шефа на 119-о учебно заведение в София Диян Стаматов извиненитеотсъствия на учениците по домашни аргументи да бъдат увеличени от 3 на 15 като мярка срещуобразуването на скупчвания пред кабинетните на персоналните лекари, министър Вълчев разяснява: " Първо, опцията за отсъствията по фамилни аргументи не е три, а е 10 дни. Говорил съм с министъра на опазването на здравето и евентуално към края на идната седмица ще организираме такава среща, ще приказваме със обществените сътрудници, с родителите… Въпросът не е еднопосочен, тъй като, в случай че едно дете не отиде на доктор, пък рискуваме част от признаците да не бъдат видяни от родителя. Ще се опитаме да намерим някакво оптимално решение. Факт е, че има скупчване пред лекарските кабинети, само че факт е, че не можем с лека ръка да кажем: „ Не би трябвало да вървят на доктор “ при леки признаци “.

Красимир Вълчев беше посетител в Университетска ботаническа градина, където публично беше открита академичната образователна година на Софийския университет „ Св. Климент Охридски”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР