Процентът на умрелите от COVID-19 последният месец е повече от

...
Процентът на умрелите от COVID-19 последният месец е повече от
Коментари Харесай

Кантарджиев: Процентът на умрелите от COVID-19 последният месец е повече от тези през третата вълна

Процентът на умрелите от COVID-19 последният месец е повече от умиращите през третата вълна и поти толкоз, колкото през втората вълна. Болниците и интензивните отделения са цялостни. В същото време от министерството се чува: „ Всичко е наред, управляваме рецесията “. Целият народ гледа по какъв начин се ръководи рецесията, както с кораба.

Това съобщи в студиото на „ Тази неделя “ проф. Тодор Кантарджиев.

За кораба е същото като в системата на опазването на здравето, отново предходните били отговорни. Чудя се като някои хора от министерството се усмихват като приказват за умрели, аз още не мога да го направя. Вече 20 месеца сме в Коронавирус рецесия и през последните 6 месеца сме по този начин – потъваме ли, издигаме ли се. Само корабът да не засенчи ковид или противоположното, ще бъде извънредно, добави той.

Според Кантарджиев с уволнения не се ръководят рецесии.

„ Още един път се потвърди, че като уволниш едни и сложиш други, то отново същото става. Свидетели сме на доста по-големи рецесии, които се решаваха доста по-лесно “, добави професорът.

Вили Вуцов изясни, че познава региона край Камен бряг добре.

„ Не ми е ясно по какъв начин корабът не се е блъснал в брега. Знам, че там има доста потънали кораби, само че те най-малко са от 1800-та година. Този в XXI век да отиде там, да се „ хакне “ и 21 дни единствено това да се приказва “, добави той.

Евентуални нови здравни ограничения

„ Как си я мислят от министерството, че ще станат тези неща. Бързият антигенен тест има софтуерно време от 15-30 минути от взимането на материала до неговото отчитане. Опитът на западните страни е, че тестванията, които бяха в Швейцария и Германия и страната ги поемеше, към този момент са безвъзмездни единствено за имунизираните. “ Това съобщи Кантарджиев по тематиката за възможни нови ограничения за посещаване на публични събития и заведения с бързи антигенни проби или документ за имунизация при цялостен потенциал.

За Вуцов това предложение е нереално.

„ В момента, в който одобряват човек в болница и има документ, че той е имунизиран, а е болен, би трябвало да се създадат две доста значими неща. Първо, незабавно да му се вземе кръв, с цел да се разбере дали е имунизиран в действителност. Второ, наложително би трябвало да му се направи PCR тест и да се секвенира, с цел да не е някаква нова разновидност, която заобикаля имунизациите “, изясни Кантарджиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР