Процедури за 735 милиона лева безвъзмездни средства ще бъдат налични

...
Процедури за 735 милиона лева безвъзмездни средства ще бъдат налични
Коментари Харесай

До 21 септември микро, малки и средни предприятия могат да кандидатстват за 260 млн. лв. по Плана за възстановяване

Процедури за 735 милиона лв. безплатни средства ще бъдат налични за дребния и междинен бизнес до края на годината през стратегии, ръководени от Министерството на нововъведенията растежа, разгласи през вчерашния ден служебния министър на нововъведенията растежа Александър Пулев. Заместник-министър Надя Христова разяснява за БНР, че МИР е първото министерство, което отпуска пари по Плана за възобновяване и резистентност:
„ Първата такава стратегия е дейна за кандидатстване до 21 септември. Това са 260 милиона бюджет за микро, дребни и междинни предприятия. Сферите са „ преработвателна индустрия “, „ научни действия “, „ креативен действия “ - в това число медии, „ ръководство на отпадъците “ Българският бизнес може да кандидатства на. Всичко е улеснено.

Предстоят още три процедури. Втората ще започва до края на септември. Бюджетът е към 30 милиона за IT – решения и киберсигурност. Трета процедура започва до края на годината, за 200 милиона, този път за фотоволтаични решения и локално предпазване на електрическа сила.

Четвъртата процедура, която ще бъде оповестена до края на годината е с бюджет 120 милиона лева и е за развойна активност и интелектуална благосъстоятелност.

До дни ще бъде входирана за утвърждение в Европейска комисия и новата Програмата конкурентоспособност и нововъведения в предприятията. Тя е за развойна активност и е с бюджет 130 милиона лева В нея за безплатно финансиране ще могат да вземат участие и огромни предприятия, изясни Христова.

„ Министерството интензивно работи по това да може да подсигури запас за българския бизнес и те в действителност да вземат тази глътка въздух, от която имат потребност “.

Всички министерства работят по това процедурите по Плана за възобновяване да тръгнат в оптимално къси периоди, съобщи тя.

Одобрен ли е към този момент първият транш от сумата за България

По ще бъде входирана до дни за публично утвърждение

Инвестиционния план за цех за електрически автомобили в Ловеч чака развиване в идващия месец, добави зам.-министър Христова.

По обявата работи: Венцислав Василев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР