Противно на очакванията, че престъпността ще намалее по време на

...
Противно на очакванията, че престъпността ще намалее по време на
Коментари Харесай

Коронавирусът не спря престъпността

Противно на упованията, че престъпността ще намалее по време на карантината, формалната статистика не регистрира сходна наклонност. Броят на записаните закононарушения в действителност леко е намалял през март, когато беше оповестено изключителното състояние. Разликата с предходните месеци обаче не е чак толкоз сериозна, излиза наяве от оповестените на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи данни.

Всички у дома, служителите на реда – на улицата

Че престъпността ще намалее се очакваше по две аргументи – има доста повече полиция от нормално по улиците, а въпреки това множеството хора не пътуват и си стоят у дома, т.е. домовите обири стават много по-трудни.

Само преди няколко дни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов разгласи пред Българска национална телевизия, че има сериозен спад в престъпността на годишна база. Това е правилно, само че има и друга статистика – месечната, която съвсем не сочи разлика сред февруари и март, когато страната бе сякаш " затворена " със засилено полицейско наличие на всички места. Статистика за април към момента няма.

Числата приказват
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР