Нашата европейска листа е съчетание от младост и опитност. Впечатляващи

...
Нашата европейска листа е съчетание от младост и опитност. Впечатляващи
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Само БСП не се прегърнахме със задкулисието и не си предадохме хората

Нашата европейска листа е комбиниране от младост и умелост. Впечатляващи са тяхната подготвеност, обучение, подготовка и познания на езици. Не се колебая в това, че те почтено ще пазят България в Европейски Съюз. Искам да ги поздравя и да им пожелая да имат темперамент, тъй като се нуждаем от българи с темперамент в Европа, които да слагат българския интерес над всичко. ” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на представянето на претендентите за евродепутати на „ Българска социалистическа партия за България ” в София.
„ Днес едни наши политически съперници са си присвоили етиката евроатлантизъм. Всъщност, с дейностите и решенията си, те са допустимо най-големите антиевропейци. С това, което вършат, разрушават доверието в Европейски Съюз. Послушанието им на непозната воля  усилва евроскептицизма у българския народ ”, уточни Нинова.
Според нея българските социалисти имат преимуществото, че това, което приказват през днешния ден за Европа, го приказват от доста години.
„ Нашите представители в Екологичен потенциал ще се борят за мирна,  сигурна, постоянна и обществена Европа ”, сподели Нинова.
Тя напомни, че Българска социалистическа партия за пръв път през 2018 година е декларирала, че европейската мигрантската политика е сбъркана. " Тогава г- жа Меркел канеше мигранти, а Борисов я развеждаше по Моста на въздишките в София. А в този момент, през 2024 година, Европа  разбра грешките си и  премисля мигрантската политика. Е кой е бил прав, " попита Нинова.
„ Когато ние стояхме зад нуклеарната енергетика, ни се споделяше, че тя няма бъдеще. Сега нуклеарната енергетика е оповестена за зелена. Франция открива нови нуклеарни централи. Е, кой е бил прав? Виждате ли какъв брой подправено е  това, което приказват българските сякаш „ евроатлантици ", по отношение на това, което вършат? И какъв брой същинско – хем европейско, хем българско е държанието на Българска социалистическа партия през тези години ”, обърна внимание Корнелия Нинова.
По думите ѝ 99% от българската политика е обвързана с това, което се случва в Европейския съюз и е неточност двете да се разделят.
„ В Европа дефинират дотациите за земеделските производители и техните са по-високи от нашите. И там нашите евродепутати би трябвало да се борят да ги изравнят. Там ще би трябвало да се борят да се спре безмитният импорт на аграрни артикули от Украйна, които убиват българското и европейското произвеждане. Там се взема решение какво ще се случи с въглищните централи и Зеления преход. Но ние тук, в България, ще би трябвало да забраним земеделска земя да се употребява за фотоволтаици. Ще би трябвало да понижим дотацията на зърнопроизводителите и да я прехвърлим към производителите на плодове, зеленчуци, мляко и месо, с цел да ядем българска храна. Те ще се борят за обществена промяна, само че ние, тук, в българския парламент, ще би трябвало да приемем младежката гаранция и младежкия  културен чек. Затова нашите представители в Европейския парламент и тези в българския парламент би трябвало да се неразривно и всекидневно свързани ”, даде за образец Нинова.
Според нея Българска социалистическа партия има две достолепия пред другите партии и претенденти.
„ Ние доказахме в ръководство, че всичко това, което обещаваме – изпълняваме. В ръководството, в което участвахме, ние стабилизирахме държавния бранш. Ние изведохме стопанската система преди всичко в Европейски Съюз. Ние доказахме, че парите, които влизат от промишлеността, могат да се разпределят заслужено – 22 милиарда лева за обществена политика, безвъзмездни ясли и детски градини, безвъзмездни учебници, понижени налози за млади фамилии с деца, увеличена минимална работна заплата, увеличени пенсии. Ние има с какво да застанем и тук, пред българите, и пред нашите сътрудници в Европа и да кажем: Българска социалистическа партия е потвърдила своя обществен темперамент ”, сподели още водачът на българските социалисти.
Другото преимущество, по думите на Нинова, е това, че Българска социалистическа партия, на каквото и да е била подлагана, не се е предавала, не е отстъпила от правилата и идеологията си и не е излъгала своите гласоподаватели.
„ Не си предаваме хората, с цел да си уредим живота. Всички минаха през прегръдката с мафията и завършиха. За страдание, мафията се възроди. Затова пред нас е и това предизвикателство – да победим този модел в България, да намерим съдружници в Европа, да се употребява правосъдната промяна в действителност за правдивост, да се задейства Европейската прокуратура и най-сетне този, който е ограбил българския народ, да си получи заслуженото – присъда и затвор ”, акцентира Нинова.
И заключи: „ Ние, българските социалисти, сме за почтена България в мирна, обществена, постоянна и сигурна Европа. ”
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР