Противно на общоприетото схващане, семплите коктейли, които се правят само

...
Противно на общоприетото схващане, семплите коктейли, които се правят само
Коментари Харесай

С непривлекателно име, но изтънчен по характер - любимият коктейл на Франк Синатра

Противно на общоприетото разбиране, семплите коктейли, които се вършат единствено с две съставки, също могат да разкрият един по-сложен усет. Точно подобен е казусът с Rusty Nail, чието име обаче въобще не съответства на неговата изисканост.
 London Calling - рецепта за пресен коктейл с джин и цитрусови нотки
Коктейлът, който ни придвижва непосредствено в Лондон

Свежо цитрусов и аристократично изискан

Името му в превод от британски значи " ръждив гвоздей ", а обяснението за какво една елегантна напитка е кръстена на нещо толкоз битово, се крие в една легенда. Тя гласи, че барманите са разбърквали този коктейл с същински ръждив гвоздей, само че са решили да му дадат това име, защото пък подхожда на цвета на питието.

Смята се, че Rusty Nail е основан през 30-те години на предишния век. Хит обаче става през 60-те и 70-те години, когато е бил сервиран в съвременни заведения в Ню Орлиънс и Ню Йорк. Едно от тях е P. J. Clarke`s - бар в Голямата ябълка, който Франк Синатра е обичал да посещава.

Любопитен факт за изпълнителя е, че уискито е било едно от обичаните му напитки, като самият той е обичал да опитва с предписания с високоградусови питиета. Именно Франк Синатра, дружно с групата Rat Pack, стоят зад популяризирането на Rusty Nail и налагането му измежду ценителите на по-изисканите напитки.

Както евентуално към този момент се досещаме, една от съставките на коктейла е уиски - и по-точно шотландско уиски. Рецептите, по които можем да си го приготвим обаче са две, според от пропорциите на двете съставки, написа Tasting Table.

Някои предлагат Rusty Nail да се подготвя с три елементи шотландско уиски и една част Drambuie (ликьор от уиски, ароматизиран с билки и мед), с цел да се резервира високият градус на напитката и уравновесената ѝ наслада. Други пък го вършат с равни елементи шотландско уиски и Drambuie, с цел да изпъкнат медените и билкови нотки на ликьора.
 French Blonde - по какъв начин да си създадем обичания коктейл на Тейлър Суифт
Коктейлът, по който всички полудяха

И коя е звездата, която го направи известен

Има даже и вид, в който можем да прибавим няколко капки битер, преди да разбъркаме готовия коктейл с лед и да го налеем в чаша. Но по който и метод да изберем да си го приготвим, украсата постоянно е една - лимонова кора. Освен че естетически подхожда на характера на Rusty Nail, тя прибавя и пресен, стипчив мирис, който балансира сладостта.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР