Днес, 26 юли, е официалният старт на Олимпийските игри в

...
Днес, 26 юли, е официалният старт на Олимпийските игри в
Коментари Харесай

8 от най-изненадващите правила за спортистите на Олимпийски игри 2024

Днес, 26 юли, е формалният старт на Олимпийските игри в Париж. Те ще продължат до 11 август, а пък от 28 август до 8 септември ще бъдат последвани от Параолимпийските игри.
 Салма Хайек с олимпийския огън - страстите на актрисата преди Олимпийски игри 2024
Салма Хайек с олимпийския огън - страстите на актрисата преди Олимпийски игри 2024

Част от една дългогодишна традиция

Вълнението за всички спортисти, които справедливо ще се състезават във френската столица, безспорно е огромно. Но без значение от това дали са на терена или отвън него, въпреки всичко би трябвало да съблюдават дисциплинираност и избрани правила. А ето и кои са най-необичайните неща, които спортистите могат и надлежно не могат да си разрешават на Олимпийски игри 2024.

Никакви пържени картофки

Причината за неналичието на пържени картофки в менюто за спортистите в действителност не се крие в това, че са нездравословна храна. Приготвянето им обаче крие опасности от пожар, защото се употребяват фритюрници, в които се пържи в дълбока лой.

Никакво авокадо

Макар и считано за потребно, авокадото също няма е измежду храните, които ще могат да се употребяват в Париж. Причината е, че се внасят от страни на огромно разстояние, а това не е екосъобразно.

Никакъв алкохол

Въпреки че в Олимпийското село има бар, там няма да бъде сервиран алкохол. На предопределеното място спортистите ще могат да се събират, с цел да си поддържат връзка, да пийнат нещо безалкохолно, само че ако решат, че желаят да отпразнуват с чаша шампанско да вземем за пример, ще би трябвало да излязат в града.

Без пластмаса за еднократна приложимост

По време на Олимпийските игри в Париж е неразрешено потреблението на пластмаси за еднократна приложимост. Разрешени са нестъклени бутилки за вода за многократна приложимост, като присъстващите ще могат и да носят свои лични контейнери, купи или чаши за пиянство и ястие.

Без климатици в стаите

Макар че въпреки всичко е лято, уредниците на Олимпийските игри в Париж са решили да не конфигурират климатици в стаите на спортистите. По техни думи жилищата са проектирани по този начин, че да няма потребност от в допълнение изстудяване. Някои от състезателите обаче не са останали удовлетворени от това решение и въпреки всичко ще имат климатици. Сред тях са спортистите от Съединени американски щати, Англия, Канада и Италия.
 Снимка 676074

Без възбрана за интимности

Наръчникът за Олимпийските игри в Токио отпреди четири години прикани състезателите да " сведат до най-малко физическите взаимоотношения с други хора ", поради пандемията. Освен това в стаите бяха поставени и картонени кревати, които бяха избрани като, поради нежната конструкция. Въпреки че тези кревати се завръщат още веднъж в Париж, този път няма ограничавания за обществено разграничаване. А на територията на Олимпийското село даже ще бъдат налични 300 000 презерватива.
 Снимка 676073

 Защо всички приказват за леглата на спортистите от Олимпийските игри
Защо всички приказват за леглата на спортистите от Олимпийските игри

Всичко потегля от една (невинна) смешка

Правила за обществените мрежи

Както и на други събития, на Олимпийските игри в Париж също има правила за потреблението на обществените мрежи от спортистите. Така да вземем за пример им е разрешено да качват фрагменти от церемониите по откриването и закриването, от Олимпийското село и местата за тренировки. Аудио и видео записите обаче не би трябвало да са повече от две минути или да включват фрагменти от церемонии по връчването на медали или осъществяването на химни. Освен това е неразрешено рекламното наличие, както и такова, снимано в медицинските зони, станцията за допинг надзор или мултирелигиозния център.
 Осъден изнасилвач на Олимпийски игри 2024 - Стивън Ван Де Велде против всички
Осъден изнасилвач на Олимпийски игри 2024 - Стивън Ван Де Велде против всички

Как се стигна до тук

Спортните обувки са по желание

Интересен факт е, че за спортистите не е наложително да носят спортни обувки, до момента в който се състезават. Според разпоредбите те " могат да се състезават боси или с обувки на единия или двата крайници ". И въпреки че спортистите в днешно време държат на цялостната си екипировка, на Олимпиадата през 1960 година в Рим етиопецът Абебе Бикила бяга маратон необут и печели златния орден.

По същия метод британецът Зола Бъд пробягва 3000 метра необут, състезавайки се на Олимпийските игри през 1984 година в Лос Анджелис. Не сграбчва орден, само че се класира на седмо място, напомнят E! News.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР