Протестно автошествие срещу управлението на България блокира за час в

...
Протестно автошествие срещу управлението на България блокира за час в
Коментари Харесай

42 ден на протести: Отново блокада на Дунав мост. Ново шествие в София

Протестно автошествие против ръководството на България блокира за час в късния следобяд през днешния ден придвижването в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Русе, съобщи Българска телеграфна агенция.

Участниците в недоволството стопираха колите си в кръговото кръстовище край " Дунав мост ". Те скандираха " Оставка! " и " Мутри вън! "
Екипи на полицията контролираха и отклоняваха трафика по обходни направления.

" Искаме оставката на премиера и на основния прокурор Иван Гешев. Ако ще се написа Конституция, да се написа от експерти. Искаме смяна на системата. Искаме да живеем в естествена страна със закон и ред, като законът да се съблюдава от всички ", обяви Зорница Ранева- уредник на митинга.
 

В София, към 20.20 ч. в региона пред Президентството към момента продължаваха да се събират хора за присъединяване в следващите антиправителствени митинги. Към този час те са стотици, само че към момента няма декларирани планове каква ще бъде формата на митинг довечера. Трите палаткови лагера в София, съществено развалени от бурята снощи, през днешния ден бяха възобновени от техните жители, тъй че и довечера остават блокирани кръстовищата на " Орлов мост ", Ректората и в региона на пл. " Независимост ". Все още не е ясно дали са вероятни спонтанни затваряния на други основни артерии в столицата, а столичният кмет Йорданка Фандъкова през днешния ден още веднъж акцентира, че полицията охранява единствено авансово декларирани митинги и прикани да не се пречи на свободното придвижване в града. 

Паралелна демонстрация е проведена в региона на митингите в столицата. Лятно шествие за равнопоставеност потегли от паметника на Съветската войска и ще премине по булевардите " Раковски ", " Патриарх Евтимий ", до Моста на влюбените на НДК, съобщи bTV.  Предвождана от оркестър " Карандила ", а кцията е на представители от ЛГБТ общността, роми и хората с повреден слух.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР