Протестно автошествие на ВМРО, организирано заради поскъпването на електроенергията и

...
Протестно автошествие на ВМРО, организирано заради поскъпването на електроенергията и
Коментари Харесай

Автошествие на ВМРО блокира центъра на София, гориха битови сметки пред МС

Протестно автошествие на Вътрешна македонска революционна организация, проведено поради повишаването на електрическата енергия и цените на храните и услугите, блокира центъра на София.



Ръководството, членове и симпатизанти на партията минаха от площад " Батенберг " през " Александър Невски " до Министерския съвет, където изгориха фактури за битови сметки.

Протестът е придружен от полицейски кордон.

Искрен Веселинов, един от съпредседателите на Вътрешна македонска революционна организация, съобщи че задачата на днешната проява е да извърнат внимание на властта за същинските проблеми на жителите. Искаме държавното управление да стартира ограниченията, които ние предлагаме за преодоляването на растежа на цените и пълзящата с енергоносителите инфлация, уточни той.

Веселинов разгласи, че Вътрешна македонска революционна организация ще упорства за законодателни ограничения за заледяване растежа на цените и понижаване на надценките на комерсиалните вериги.

 Снимка: Bulphoto

Според партията бездействието и мълчанието от страна на държавното управление и Народното събрание са незаконни, а покупката на съществени храни е " неосъществим разкош за доста семейства ".

От Вътрешна македонска революционна организация считат, че това, дружно с рестриктивните мерки поради зеления документ, е довело до банкрута на хиляди бизнеси. Настояват за закриване на КЕВР и за отбрана на ползите на страната в нуклеарната енергетика.

 Снимка: ВМРО

" България ясно и изрично би трябвало да съобщи някои свои позиции пред европейските институции, най-много зелената договорка. На процедура с излъчванията, които ние плащаме, прави тока безценен. Ако ние осъществим тази зелена договорка, след 25-та година, значи да се лишим от близо 30% от нашата енергетика и токът ще стане още по-скъп. Задължително би трябвало да се строи идната нуклеарна мощ - в съответния случай " Белене ". А това, което оправи държавното управление, говорейки, че те не разсъждавали по какъв начин да създадат нов нуклеарен блок в " Козлодуй ", значи, че нямат желание да създадат нищо ", безапелационен бе почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

 Снимка: Bulphoto

Пред Министерски съвет има митинг и на придвижване " Българска народна власт ", който желае оставката на държавното управление и е в поддръжка на основния прокурор Иван Гешев и против президента Румен Радев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР