Протестните акции на движението Жълти жилетки са нанесли сериозни щети

...
Протестните акции на движението Жълти жилетки са нанесли сериозни щети
Коментари Харесай

Равносметка: Цунамито ”Жълти жилетки” е нанесло щети за 2,5 млрд. евро

Протестните акции на придвижването ”Жълти жилетки ” са нанесли съществени вреди на френските търговци и на държавния бюджет. Година след началото на демонстрациите управляващите регистрират загуби в размер на 2,5 милиарда евро.
За година 5 000 производители и търговски обекти са потърпевши от нападателните дейности на стачкуващите и са поискали помощ от държавното управление, с цел да не закрият бизнеса си, отбелязва " Дневник ".

Редица компании са помолили за отсрочвания на заплащанията във фонда за обществено обезпечаване и други данъци в размер на 460 милиона евро. Застрахователните компании са изплатили 230 милиона евро обезщетения на 13 000 компании.

Закриването на търговски и индустриални обекти поради акциите на " жълтите жилетки " или възобновяване им след нанесени съществени вреди са довели до частична безработица на 75 000 френски жители. Силно са потърпевши хотели и заведения за хранене, магазини и транспортни сдружения.

Акциите на " жълтите жилетки " започнаха във Франция на 17 ноември 2018 година

Първоначално прекосяваха под знака на митинга против покачването на акцизите за автомобилните горива и по тази причина " униформа " на придвижването станаха светлоотразителните жълти жилетки на водачите.

Първата акция съгласно уредниците събра 282 000 души, само че от този момент мобилизацията непрекъснато отслабва. В листата на настояванията си " жълтите жилетки " към този момент включват освен социално-икономически, само че и политически претенции към ръководещите.

Оправдан ли е митингът?

Година след появяването на " жълтите жилетки " във Франция двама от всеки трима французи считат, че митингът е оневинен, написа френският в. " Фигаро ".

Французите не престават да го поддържат, сочат данни от анкета на центъра " Одокса " и компанията " Дентсу консалтинг ". Шейсет и девет на 100 от участниците намират митинга на " жълтите жилетки " за " по-скоро " или " изцяло " оневинен и единствено за 13 % той е напълно неудобен. В общи линии французите считат, че придвижването им е от изгода.

Петдесет и осем на 100 от запитаните декларират, че деянията на " жълтите жилетки " са били " по-скоро нещо положително " за " хора като тях ".

Още по-голям е делът на сходни отговори при интервюираните със приблизително обучение - 60 %, или с по-ниско - 63 %.

Повечето французи утвърждават придвижването, само че съгласно 64 % президентът Еманюел Макрон и държавното управление " незадоволително " са се съобразявали с него.

Разделени са мненията за темпото, с което управляващите реагират на протестните претенции. Трийсет и шест на 100 биха желали Макрон и кабинетът " да ускорят ритъма " на обществените и икономическите ограничения, само че също толкоз избират известно " закъснение ".

А 28 % утвърждават настоящето движение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР