Протестите във Войводиново спират, засега Последно протестно шествие до ромската

...
Протестите във Войводиново спират, засега Последно протестно шествие до ромската
Коментари Харесай

Протестите във Войводиново спират, засега

Протестите във Войводиново стопират, към този момент Последно протестно шествие до ромската махала на Войводиново направиха през днешния ден жителите на пловдивското село. Около 100 души се събраха за седми път пред църквата и още веднъж настояха за обективен развой против двамата роми, пребили военнослужещия Валентин Димов на Йордановден.
 
Протестиращите повториха настояванията си от понеделник насам за срутване на всички противозаконни ромски къщи в селото и за ефикасни присъди за двамата братя, нанесли побой над военния.

" Справедливост към всекиго, без значение какъв е по националност, и да не съществува това гето. Съдът да си свърши работата и да осъди тези двама заслужено. Всички желаеме децата ни умерено да порастват ", обобщиха настояванията си протестиращи. Шествието на хората потегли към ромската махала, която от няколко дни е безлюдна, където беше спряно от жандармерията.
 
Кметът на селото Димитър Тосев ги прикани да прекратят краткотрайно митингите. Те се съгласиха да дадат толеранс на ръководещите до 23 януари, когато изтича 14-дневният законов период за обжалване на заповедите за срутване на противозаконните къщи. Хората от Войводиново обаче са безапелационни, че остават в протестна подготвеност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР