Протестите в Европа срещу новото затягане на мерките срещу разпространение

...
Протестите в Европа срещу новото затягане на мерките срещу разпространение
Коментари Харесай

Протестите в Европа заради затягане на коронамерките не спират

Протестите в Европа против новото стягане на ограниченията против разпространяване на COVID-19 не стопират. Редица градове в Германия излязоха на протестни акции в събота против новите ограничавания, които се чака да влязат в действие в понеделник. 

В Дрезден няколко хиляди души се отзоваха на апела на самодейността Querdenken, която провежда митинг. Много от протестиращите бяха без защитни маски, оповестява „ Дойче Веле “. Подобен митинг притегли към 900 души в Карлсруе. По-малобройни акции имаше в Брауншвайг, Дармщат, Дюселдорф. Новите ограничения плануват затваряне на театри, кина, питейни заведения, нощни заведения, концертни зали. Забраняват се и груповите тържества, както и пътуването за туризъм. 

Продължават безредиците в Барселона. Стотици хора излязоха на централния площад пред кметството в събота, стигна се до конфликт с полицията. Част от участниците замеряха униформените с камъни, димни бомби и пиратки. Испания удължи изключителното състояние до май месец. „ Те трябваше да подхващат спомагателни ограничения в поддръжка на лечебните заведения, да обезпечат личен състав и средства за битка с пандемията и да не постановат обществени ограничавания върху нас ", смятат протестиращи в Барселона.

До конфликти се стигна и в историческия център на  Флоренция. Протестът, въпреки и не толкоз всеобщо, завърши с вандализъм и принуждение. Акция против новите ограничавания бе извършена и в Болоня. Сред плануваните рестрикции в Италия са затварянето на заведенията за хранене след 18 часа, както и на фитнес и киносалоните. В началото на седмицата до конфликти се стигна и в Турин и Милано. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР