Протестиращите срещу концесията за строеж на втори Гребен канал организират

...
Протестиращите срещу концесията за строеж на втори Гребен канал организират
Коментари Харесай

Протестиращите срещу концесията на втори Гребен канал ще чис...

Протестиращите против концесията за градеж на втори Гребен канал провеждат през днешния ден с изключение на митинга и почистването на парка.

Както " Марица " писа, в 11 часа до Кулата на олимпийския канал ще приготвят петиция против желанието на кмета Здравко Димитров да отдаде на концесия Гребната база, с цел да построи втори гребен канал. За по-малко от 24 часа в онлайн протестното писма са подписали над 1200 поданици и посетители на Пловдив. В мненията си в петицията те показват недоволството от капиталовото желание на Община Пловдив за отдаване на концесия на Гребната база.

Организаторът на подписката Атанас Бояджиев и протестното придвижване се назовава „ Да спасим Гребната база от презастрояване!”.

Освен свободното изложение на мнение във връзка с концесията, уредникът приканва всеки, който е угрижен в ориста на Гребната база да се причисли. Освен това, всеки, който желае, може да се включи в събирането на строителните боклуци, разхвърляни безсистемно в зелените площи към Гребния канал. Д-р Бояджиев е подготвил и превоз за транспортиране на събраните строителни и битови боклуци.

За провеждането на митинга е известена Община Пловдив, поканен е кметът Здравко Димитров, с цел да се причисли към мероприятието и даде персонален образец в акцията по разчистване.

Здравко Димитров съобщи за " Марица ", че без втория гребен канал няма по какъв начин да се организират международните шампионати. По план оборудването е планувана за загряване на спортистите и атракции за жителите. Бившият играч по кану каяк и общински консултант Николай Бухалов изрази също противоречие дружно със строителството на втори канал на концесията да се отдаде и съществуващия олимпийски канал.

Свързани вести Общината търси концесионери за Втори гребен канал и недостроения хотел на Лаута Готвят митинг против концесията на втория гребен канал Направиха първа копка на Втория гребен канал СНИМКИ Водни колела, лодки и атракции на втория Гребен канал
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР