Протестиращи в Колумбия изразиха недоволството си от рязкото увеличение на

...
Протестиращи в Колумбия изразиха недоволството си от рязкото увеличение на
Коментари Харесай

Хиляди протестиращи в Колумбия срещу 50-процентно поскъпване на бензина

Протестиращи в Колумбия показаха недоволството си от внезапното нарастване на цените на горивата, организирайки огромни шествия с коли и мотоциклети в огромните градове. Гражданите смятат, че ежемесечното повишаване на цените за бензина, наложено от първото лявоцентристко държавно управление в историята на страната, може да аргументи усложнения за дребните компании и да докара до повишаване на питателните артикули.

Протестите идват в подтекста на горещи разисквания по отношение на дотациите за горивата. Властите на президента Густаво Петро настояват, че такива дотации на цената на бензина костват към 11 милиарда $ годишно. Затова, съгласно тях, дотациите би трябвало да бъдат отстранени, с цел да се покрият задълженията на националната петролна компания " Екопетрол " и да се обезпечат средства за обществени стратегии.

Протестите се състоят в подтекста на все по-растящото неодобрение от икономическото ръководство на Петро, който влезе във функционалност преди година с заричане за битка с бедността и определяне на мир след многогодишни въоръжени спорове. Насилието продължава да е проблем, а икономическият напредък е занимателен - прогнозата на Международния валутен фонд за тази година е единствено 1%.

Протестиращите считат, че управляващите би трябвало да подхващат по-енергични ограничения за ограничение на резултатите от скокообразното нарастване на цените на горивата, като да вземем за пример понижаване на налозите. Голяма част от популацията, изключително дребните бизнеси, към момента се борят с последствията от пандемията, което прави повишаването на горивата още по-тежко, съобщи Българска телеграфна агенция.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР