Протестиращи опънаха палатки пред Съдебната палата. В понеделник вечерта имаше

...
Протестиращи опънаха палатки пред Съдебната палата. В понеделник вечерта имаше
Коментари Харесай

Протестиращи опънаха палатки пред Съдебната палата

Протестиращи опънаха палатки пред Съдебната палата. В понеделник вечерта имаше митинг против основния прокурор Иван Гешев. Палатковият лагер е разпънат за да попречи на обвинител номер 1 да пристигна на работа.

Сред протестиращите в понеделник бяха отец Дионисий и някогашният към този момент зам.-регионален министър Тодор Стоянов.

" Борисов си отиде от властта, само че Гешев остана. На всички ни е ясно, че това не е по-малко безобидно - дори в противен случай. Докато Гешев е на власт, каквото и да се прави в тази страна, ние не имаме вяра на прокуратурата ", съобщи Стоянов.

Протестът е под надпис „ Зона без каскет “, а съгласно уредници палатковият лагер ще бъде еднакъв като този от Орлов мост през лятото на 2020 година

В региона има десетки служители на реда.

Заместник-министърът на районното развиване Тодор Стоянов подаде оставка в понеделник вечерта - по-малко от месец след като бе назначен на поста. Той е освободен със заповед на служебния министър председател Стефан Янев, заяви държавната осведомителна работа без да показва претекстове.

Стоянов, който е приключил Академията на Министерство на вътрешните работи, е един от уредниците на на митинга пред ДАНС против противозаконното подслушване, който се организира преди дни. Той споделя, че е взел решение да напусне политическото управление на Министерство на регионалното развитие след реакциите на присъединяване му в митинга пред ДАНС.

" Моята поява на митинга пред ДАНС възбуди доста медии и доста политически партии. Това ме наведе на мисълта, че не е добре да сътворявам такова напрежение, защото се вършат извънредно неправилни тълкования, защото всеки жител - без значение на каква позиция е, има право да показва и гражданската си позиция ", разяснява някогашният зам.-министър пред bTV. 

Тодор Стоянов е участник в митингите против държавното управление на Бойко Борисов от началото им през юли 2020 година до самия им край след парламентарните избори. През това време той е бил шеф на дирекция “Държавна благосъстоятелност ” в Министерство на регионалното развитие, където щял да остане на работа.

Новоназначеният за заместник-министър на районното развитие Захари Христов на последните парламентарни избори през април беше на 4-та позиция в листата на Българска социалистическа партия за Пловдив-област.  От януари 2020 година до сегашния миг работи като началник планове в компании от бранша на пътната инфраструктура, а преди този момент близо две години е бил на длъжността основен помощник по европейски планове и стратегии в дирекция Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ в Агенция „ Пътна инфраструктура “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР