Протестиращи излязоха по улиците на Афганистан за трети пореден ден

...
Протестиращи излязоха по улиците на Афганистан за трети пореден ден
Коментари Харесай

Протестите в Афганистан продължават въпреки заплахите на талибаните

Протестиращи излязоха по улиците на Афганистан за трети следващ ден макар опитите на талибаните да сплашат хората, които са опозиционно настроени към ръководството им, съобщи ДПА.

Група от афганистански дами излезе рано през днешния ден в популации най-вече с хазарейци Западен Кабул, с цел да стачкуват против състава на новото държавно управление.

Видеозаписи от митинга, публикувани в обществените медии, демонстрират по какъв начин протестиращи минават през града, скандирайки " Кабинетът без дами пада ". Някои от тях носят плакати, на които е написано: " работа, обучение и независимост ".

Талибаните оповестиха състава на държавното управление през вчерашния ден. В него не е включена нито една жена, както и нито един представител на третата по величина етническа общественост в Афганистан на хазарейците, които бяха преследвани от талибаните по време на ръководството им в края на 90-те.

Местните медийни канали престанаха да оповестяват за уличните митинги, откакто през вчерашния ден талибаните задържаха за малко група от публицисти, отразяващи демонстрацията против намесата на Пакистан в Афганистан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР