Протести в защита на околната среда се проведоха в редица

...
Протести в защита на околната среда се проведоха в редица
Коментари Харесай

Протестна ековълна премина през страната

Протести в отбрана на околната среда се организираха в редица градове на страната. Недоволните демонстрираха против оферти на ръководещите за промени в Закона за биоразнообразието. Според тях поправките ще отслабят европейската екологична мрежа „ Натура 2000 ”, от което ще последва ново, масирано застрояване на Черноморието и предпазените местности.

„ Промените в Закона за биологичното многообразие, готови от Нено Димов и допълнени от Валери Симеонов влизат на второ четене в Народното събрание. Нека ги спрем! Леенето на бетон по морето, сечите на вековни гори, съсипването на реките и унищожаването на биологичното земеделие ще станат ежедневна процедура, в случай че не излезем в този момент против всички промени в закона касаещи екологичната мрежа Натура 2000 ”, оповестиха уредниците на митинга, измежду които са неправителствените организации " За да остане природа в България ", " Зелени закони ", " Да запазим Корал ", " Риболовен клуб БАЛКАНКА " и " Да спасим Кресненското дефиле ".

В София жителите организираха шествие, което потегли от от паметника на Алеко Константинов на бул. " Витоша ", блокира придвижването по бул. " Цар Освободител " и най-после стигна до площад „ Народно заседание “, споделя БНР. “Протестираме срещу безобразията по отношение на българската природа, в частност Черноморието. Безобразие, всеобщо застрояване на естествени обекти, природата е нещото, което българите ценят най-високо във всички социологически изследвания “, цитира протестиращите държавното радио.

Демонстриращи жители излязоха и в Русе и Велико Търново. „ Не можем да останем безучастни, когато нашата страна по този метод се продава, разорава, разкопава и бетонира “ и „ Бунтува ме това, че към този момент в България няма правила, няма парламентарен ред, няма и закони “ можеше да се прочете на лозунгите, които издигнаха недоволните от отношението на ръководещите към околната среда.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР